GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN SAVCI UÇUK HAKKINDA GÖZALTI TALİMATI

Yayınlama: 18.09.2026 23:05

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) hakkında 3 ay süreyle geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı verdiği Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında yeni bir adli süreç başlatıldı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uçuk hakkında “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla resen soruşturma başlatılırken, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verildiği bildirildi.

HSK’DAN 3 AYLIK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA

Uçuk hakkında yürütülen adli ve idari soruşturma, HSK İkinci Dairesi’nin 18 Eylül’de gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda ele alındı.

Kurul, soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi ve yargının güven ve itibarının korunması gerekçeleriyle Uçuk’un 3 ay süreyle geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına oy birliğiyle karar verdi.

GÖZALTI SÜRECİ BAŞLADI

HSK kararının ardından Uçuk hakkında bu kez Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verildi.

Böylece görevden uzaklaştırma kararının hemen ardından savcı Uçuk hakkında ayrı bir adli süreç daha gündeme gelmiş oldu.

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında Uçuk’un ifadesinin alınması ve dosyanın hukuki sürecinin netleşmesi bekleniyor.

Soruşturma sürüyor.