MERZ’DEN İRAN ÇIKIŞI: “BEKLENENDEN DAHA GÜÇLÜLER”

MERZ’DEN İRAN ÇIKIŞI: “BEKLENENDEN DAHA GÜÇLÜLER”
Yayınlama: 28.04.2026

Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, İran’a ilişkin yaptığı değerlendirmelerde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Merz, İran’ın müzakere gücüne vurgu yaparak, “İranlılar düşündüğümüzden daha güçlü ve son derece ustaca müzakere ediyor” dedi.

“ABD’NİN STRATEJİSİ BELİRSİZ”

ABD’nin bölgedeki yaklaşımına da değinen Merz, Washington yönetiminin nasıl bir çıkış stratejisi izlediğinin net olmadığını ifade etti. “Şu anda Amerikalıların nasıl bir çıkış planı olduğunu bilmiyorum” diyen Merz, sürecin belirsizliğine dikkat çekti.

“ORTADA NET BİR SON YOK”

Mevcut tabloya ilişkin endişelerini dile getiren Merz, “Net bir plan yok, görünen bir son da yok. Bu beni en çok endişelendiren konu” ifadelerini kullandı.

Açıklamalar, uluslararası arenada İran ve ABD arasındaki gerilimde yeni tartışmaları beraberinde getirirken, Avrupa’nın sürece bakışını da gözler önüne serdi.