KARA SALDIRISI İDDİASI: ORTA DOĞU’DA GERİLİM ZİRVEDE

Orta Doğu’da ABD ve İsrail ile İran arasında tırmanan gerilim, yeni bir aşamaya geçebileceği yönündeki açıklamalarla dünya gündemine oturdu. Özellikle olası bir kara harekâtı ihtimali uluslararası kamuoyunda en çok tartışılan başlıklardan biri haline geldi.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in yaptığı açıklamalar, tansiyonu daha da yükseltti. Hegseth, yürütülen operasyonların planlı şekilde ilerlediğini belirterek bugüne kadar binlerce hedefin vurulduğunu ifade etti. ABD’li yetkili, “Bugün şimdiye kadarki en büyük saldırı gerçekleşebilir” sözleriyle dikkat çekti. Açıklamada İran’ın askeri kapasitesine ciddi zarar verildiği ve operasyonların artarak devam edeceği vurgulandı.
İsrail cephesinden gelen açıklamalar da savaşın seyrine ilişkin çarpıcı ifadeler içerdi. İsrailli yetkililer, sürecin kendi açılarından stratejik avantaj sağladığını dile getirirken, operasyonların kapsamının genişleyebileceği sinyalini verdi.
İran ise sert bir dille karşılık verdi. Tahran yönetimi, olası bir kara saldırısına hazır olduklarını belirterek ABD ve İsrail’e açık mesaj gönderdi. Yapılan açıklamalarda, ülke topraklarına yönelik herhangi bir kara harekâtının ağır sonuçları olacağı ifade edildi.
Bölgede karşılıklı açıklamalarla artan tansiyon, küresel ölçekte endişeye neden olurken, uzmanlar olası bir kara savaşının yalnızca bölgeyi değil dünya ekonomisi ve güvenliğini de derinden etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Enerji piyasalarından diplomatik dengelere kadar birçok alanda etkisi hissedilebilecek gelişmeler yakından takip ediliyor.