54 TAŞINMAZ ÖZELLEŞTİRME LİSTESİNDE

Cumhurbaşkanı kararıyla devlete ait çok sayıda taşınmaz için özelleştirme süreci başlatıldı. Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, mülkiyeti Hazine’ye ait olan 54 taşınmaz, özelleştirme kapsam ve programına alındı.
Karar kapsamında söz konusu taşınmazların satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ya da işletme hakkının devri gibi yöntemlerle değerlendirilmesi planlanıyor. Özelleştirme sürecinin 31 Aralık 2028 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.
Elde edilecek gelirlerin ise belirli giderler düşüldükten sonra kamu yatırımlarında kullanılmak üzere Hazine’ye aktarılacağı belirtildi. Bu kapsamda özellikle savunma, altyapı ve kamu projelerine kaynak oluşturulması öngörülüyor.
Karar, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, hangi taşınmazların satış listesinde olduğu ekli listede yer aldı. Gelişme, kamu varlıklarının ekonomiye kazandırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken, aynı zamanda kamuoyunda tartışma yaratması bekleniyor.