IRAK’TA NATO’YA SERT UYARI! “GERİ DÖNERSENİZ ÇIKAMAZSINIZ”

Yayınlama: 27.03.2026 21:25

Irak’ta faaliyet gösteren Nuceba Hareketi lideri, NATO’nun ülkedeki varlığına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada NATO’nun Irak’taki varlığının “istenmeyen ve kabul edilemez” olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca NATO güçlerine yönelik tehdit içeren ifadeler kullanılarak, bölgeye yeniden dönülmesi halinde sonuçlarının ağır olacağı öne sürüldü.

Söz konusu açıklamalar, bölgede zaten yüksek olan güvenlik gerilimini daha da artırabilecek nitelikte değerlendirilirken, NATO’nun Irak’taki varlığı uzun süredir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Uzmanlar, bu tür açıklamaların sahadaki tansiyonu yükseltebileceğini ve uluslararası askeri dengeler üzerinde yeni riskler oluşturabileceğini belirtiyor.