TBMM’de Yeni Parti’nin Grup Salonu Hazırlandı

TBMM’de Yeni Parti’nin Grup Salonu Hazırlandı
Yayınlama: 27.07.2026 19:19

iyasi kulislerde gündeme gelen iddialara göre, Özgür Özel ile birlikte CHP’den ayrıldığı öne sürülen 91 milletvekilinin kurduğu belirtilen “Yeni Parti”, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup dağılımını değiştirdi. Söz konusu iddialar kapsamında Yeni Parti’nin Meclis’teki ikinci büyük grup konumuna yükseldiği ve buna bağlı olarak TBMM’deki grup salonlarında yeni bir düzenlemeye gidildiği öne sürülüyor.

İddialara göre milletvekili sayılarındaki değişiklik sonrasında, uzun yıllardır CHP Grup Toplantıları için kullanılan TBMM Ana Bina Büyük Grup Toplantı Salonu, Yeni Parti’ye tahsis edildi. Salona partinin logosunu taşıyan yeni tabelanın yerleştirildiği belirtilirken, hazırlık çalışmalarına ilişkin görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı.

Paylaşılan bilgilere göre, Özgür Özel’in önümüzdeki haftadan itibaren Yeni Parti Genel Başkanı sıfatıyla bu salonda grup toplantılarını gerçekleştireceği, toplantıların ise salı günleri saat 11.45’te yapılmasının planlandığı ifade edildi.

İlk Toplantı Basına Kapalı Olacak

Partinin TBMM’deki ilk mesaisine basına kapalı bir grup toplantısıyla başlayacağı bildirildi. Açıklanan programa göre, bu hafta kamuoyuna açık grup toplantısı düzenlenmeyecek ve milletvekilleri ilk değerlendirmelerini kapalı oturumda gerçekleştirecek.

TBMM Başkanı’nın Yazısı Paylaşıldı

Öte yandan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un hem Yeni Parti hem de CHP heyetleriyle görüştüğü belirtildi. Paylaşılan bilgiye göre, TBMM Başkanlığı tarafından Yeni Parti’ye gönderildiği ifade edilen yazıda, haftalık grup toplantılarının salı günleri saat 11.45’te Ana Bina Büyük Grup Toplantı Salonu’nda yapılabilmesi için salon tahsis edildiği bildirildi.

Yeni Parti’nin resmi sosyal medya hesabından da “Yeni Parti’nin grup toplantı salonu hazırlandı” notuyla salonun fotoğrafları paylaşıldı.

CHP’de Grup Organları Seçilecek

CHP’nin ise 30 Temmuz Perşembe günü basına kapalı grup toplantısı yapacağı açıklandı. Toplantıda Grup Yönetim Kurulu, Grup Denetçileri ile Grup Disiplin Kurulu üyelerinin seçiminin gerçekleştirileceği bildirildi.