Çift Katlı Yolcu Otobüsü Devrildi: 46 Kişi Yaralandı, Bölgeye Çok Sayıda Ekip Sevk Edildi

Yayınlama: 16.07.2026 08:31

İstanbul’dan Ordu’ya gitmek üzere yola çıkan çift katlı yolcu otobüsü, Amasya’nın Merzifon ilçesinde kontrolden çıkarak devrildi. Büyük paniğe neden olan kazada ilk belirlemelere göre 46 kişi yaralanırken, olay yerine sağlık, itfaiye, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Kaza, sabah saatlerinde Merzifon ilçesi sınırlarında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkan yolcu otobüsü yol kenarına devrilirken, araçta bulunan yolcular büyük korku yaşadı. Kazanın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi yönlendirildi.

Sağlık ekipleri, otobüste bulunan yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla Merzifon başta olmak üzere Amasya ve çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Yetkililer, yaralıların sağlık durumlarının yakından takip edildiğini bildirdi.

Kaza nedeniyle ulaşım bir süre kontrollü olarak sağlanırken, güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Devrilen otobüsün kaldırılması ve yolun tamamen trafiğe açılması için vinç desteğiyle çalışma başlatıldı.

Kazanın meydana geliş nedeninin belirlenmesi amacıyla jandarma ekipleri ile olay yeri inceleme ekipleri bölgede detaylı inceleme yaptı. İlk değerlendirmelerde sürücü ifadesi, yol ve hava koşulları ile teknik unsurların birlikte değerlendirileceği öğrenildi.

Yetkililer, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü açıklarken, kazanın kesin nedeni yapılacak teknik incelemelerin ardından netlik kazanacak.