ANNESİNİ DÖVEREK ÖLDÜREN AVUKATA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

ANNESİNİ DÖVEREK ÖLDÜREN AVUKATA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

ANNESİNİ DÖVEREK ÖLDÜREN AVUKATA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Yayınlama: 29.03.2026

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşanan dehşet olayda, annesi Gül Yıldırım’ı darbederek ölümüne neden olan avukat Kayhan Yıldırım hakkında mahkeme kararını verdi. Sanık, “üstsoya karşı canavarca hisle eziyet ederek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl mart ayında Elbistan Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Komşuların, evden günlerce kavga sesleri geldiği ve ardından seslerin kesildiği yönündeki ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri adrese gitti. Eve giren ekipler, Gül Yıldırım’ı hareketsiz halde buldu. Hastaneye kaldırılan 65 yaşındaki kadın, ağır darp nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında kadının oğlu olan avukat Kayhan Yıldırım gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından sanık hakkında Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Yargılama sürecinde sanık, annesini öldürme kastının olmadığını savundu. Ancak mahkeme heyeti, suçun işleniş biçimi, kullanılan şiddetin boyutu ve olayın gerçekleşme şekli doğrultusunda sanığın “canavarca hisle” hareket ettiğine hükmetti.

Mahkeme, sanığın yargılama sürecindeki tutumunu ve suç sonrası pişmanlık göstermemesini de dikkate alarak herhangi bir ceza indirimi uygulamadı. Böylece Kayhan Yıldırım, hiçbir indirim yapılmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.

Kararla birlikte dosya, son dönemde aile içi şiddet ve kadın cinayetlerine ilişkin tartışmaların yeniden gündeme gelmesine neden oldu.