EDİRNE – Ankara’da Doruk Madencilik işçilerinin ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle sürdürdüğü eylemler devam ederken, benzer bir tablo bu kez Edirne’de yaşanıyor. Kiremitçiler Grup bünyesinde faaliyet gösteren Özşen Madencilik çalışanları, aylardır alamadıklarını öne sürdükleri maaşları için eylemlerini sürdürüyor.
Yaklaşık 17 gündür devam eden protestolarda işçiler, ücretlerinin ödenmesini ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep ediyor.
İşçiler adına açıklama yapan Ahmet Akbaş, eylem sürecinde yaklaşık 150 çalışanın işten çıkarıldığını öne sürdü. Akbaş, işçilerin seslerini duyurabilmek amacıyla Uzunköprü, Keşan, Edirne ve Tekirdağ’da çeşitli yürüyüşler düzenlediklerini belirtti.
İşçiler, konkordato sürecindeki şirkette Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait bazı ödemelerin yapılmadığını, ayrıca Nisan ayı maaşlarının da yatırılmadığını iddia ediyor. Çalışanlar, öncelikli taleplerinin biriken maaşlarının ödenmesi olduğunu ifade ediyor.
Akbaş, işçilerin üretimden kaçmadığını ancak geçim sıkıntısı nedeniyle artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek, sendika ile birlikte yeni eylem kararları alacaklarını söyledi.
Uzun süredir maaş alamadıklarını belirten işçiler, kira, kredi ve temel ihtiyaç ödemelerinde ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getiriyor. Bazı çalışanların icra takibiyle karşı karşıya kaldığı, emekli işçilerin ise kredi borçlarını ödeyemediği ifade ediliyor.
İşçilerin iddiaları kamuoyunda yankı uyandırırken, gözler şirket yönetiminden ve ilgili kurumlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Taraflar arasında uzlaşma sağlanıp sağlanamayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.