İstanbul’da Sokak Satıcılarına Operasyon: 164 Tutuklama

Yayınlama: 26.09.2026 20:46

İSTANBUL — Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer’de sokak düzeyinde uyuşturucu satışı yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada 164 şüpheli tutuklandı. On üç şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, firari olduğu belirtilen üç şüpheli için yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında narkotik ekipleri, üç ilçedeki 8 iş yeri ile 5 vale noktasına operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda çeşitli uyuşturucu maddeler ve hapların yanı sıra hassas teraziler, tabanca mermileri ve 130 bin 500 lira ele geçirildiği bildirildi.

Soruşturmada elde edilen yeni delillerin ardından şüphelilerle ilgili adli işlemler sürdürüldü. Tutuklama ve adli kontrol kararları soruşturma aşamasındaki tedbirler niteliğinde; şüphelilere yöneltilen suçlamalarla ilgili yargı süreci devam edecek. Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar da sürüyor.