
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Sosyal medya platformu üzerinden açıklama yapan İmamoğlu, yaşanan sürecin sadece hukuki değil, aynı zamanda siyasi bir boyutu olduğunu savunarak dikkat çeken ifadeler kullandı.
İmamoğlu, Bozbey’in gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu tür gelişmelerin toplumda ciddi bir rahatsızlık oluşturduğunu belirtti. Açıklamasında “vicdanları yaralayan” bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan İmamoğlu, sürecin zamanlamasına da dikkat çekti. Özellikle yerel seçimlerin üzerinden geçen sürenin ardından bu tür adımların atılmasını eleştiren İmamoğlu, bunun siyasi bir strateji olabileceğini ima etti.
Açıklamasında en dikkat çeken bölüm ise yargı üzerinden yürütüldüğünü iddia ettiği süreçlere yönelik oldu. İmamoğlu, “iktidarın kaybettiği yönetimleri yargı yoluyla geri almaya çalıştığını” öne sürerek, bunun demokratik iradeye zarar verdiğini savundu. Bu ifadeler, siyasi tartışmaları daha da alevlendirecek nitelikte değerlendirildi.
İmamoğlu ayrıca, Bozbey’in yalnız olmadığını vurgulayarak, benzer süreçlerle karşı karşıya kalan diğer isimlere de destek mesajı verdi. “Milletin iradesi hiçe sayılıyor” diyen İmamoğlu, bu tür uygulamaların sandıkta karşılık bulacağını ifade etti. Önümüzdeki seçimlere işaret eden İmamoğlu, halkın bu süreçlere gereken cevabı demokratik yollarla vereceğini söyledi.
Söz konusu gelişme, sadece Bursa ile sınırlı kalmayıp ülke genelinde de geniş yankı uyandırdı. Siyasi çevrelerde farklı değerlendirmeler yapılırken, olayın hukuki boyutu kadar siyasi etkileri de tartışılmaya devam ediyor.
Mustafa Bozbey’in gözaltına alınma sürecine ilişkin resmi makamların yapacağı açıklamalar ve soruşturmanın seyri, önümüzdeki günlerde gündemin en önemli başlıklarından biri olmayı sürdürecek gibi görünüyor.