
6 Şubat 2023’te meydana gelen ve Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü kapsamında, yarın Türkiye genelindeki tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilecek.
Edinilen bilgilere göre, anma kapsamında ilk ders saatinde öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticileri depremde hayatını kaybeden on binlerce vatandaş için saygı duruşunda bulunacak. Saygı duruşunun ardından deprem bilinci, afetlere hazırlık ve dayanışmanın önemiyle ilgili kısa bilgilendirmeler yapılması bekleniyor.
Uygulamanın, Millî Eğitim Bakanlığı koordinesinde tüm resmî ve özel okullarda eş zamanlı olarak hayata geçirileceği ifade edildi. Amaç, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenleri anmak, öğrencilerde toplumsal hafızayı canlı tutmak ve afetlere karşı farkındalığı artırmak olarak açıklandı.
Depremlerin 3. yılında yapılacak bu anma, Türkiye genelinde okullarda sessizliğe bürünülecek o bir dakikayla, kayıpların unutulmadığını bir kez daha hatırlatacak.