Kocasinan Belediyesi’nde Zimmet İddiaları: Soruşturma Genişliyor!

Yayınlama: 30.11.2025 22:38

Kocasinan Belediyesi’nde görevli bir personelin, evrakta sahtecilik ve usulsüz para aktarımı yoluyla yüksek meblağları zimmetine geçirdiği iddiaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Birkaç farklı haber kaynağında yer alan iddialara göre söz konusu işlemler yaklaşık 5 yıl boyunca sürdü ve kaybın miktarıyla ilgili bilgiler birbirinden oldukça farklı. Bazı yayın organları kaybın 20 milyon TL civarında olduğunu öne sürerken, bazıları 300 milyon TL’ye kadar çıkabileceğini iddia ediyor.

Ortaya atılan bir diğer ayrıntı ise, hakkında soruşturma yürütülen personelin, meclis üyesi Şerife Bozdoğanlı Büyükkeçeci’nin yeğeni olduğu yönündeki iddia. Bu durum, olayın siyasi ve idari boyutlarını daha da görünür hâle getirdi.

İddialar üzerine belediye önce iç denetim mekanizmasını devreye aldı. Ardından konu, hem idari hem de adli soruşturma süreçlerine taşındı. Belediye tarafından yapılan resmî açıklamada, soruşturma kapsamında adı geçen personelin görevden uzaklaştırıldığı, ayrıca adli kontrol tedbirinin uygulandığı belirtildi.

Belediye yönetimi ise kamuoyunda dolaşan rakamların “abartılı ve teyide muhtaç” olduğuna dikkat çekerek, sürecin tüm yönleriyle şeffaf biçimde yürütüldüğünü vurguladı. Açıklamada, hem savcılık hem de müfettişlerle koordineli şekilde çalışıldığı ve gerçek zarar miktarının soruşturma sonunda netleşeceği ifade edildi.

Kocasinan Belediyesi’nde başlatılan süreç devam ederken, hem kamuoyu hem de yerel basın, iddianın kapsamının genişleyip genişlemeyeceği ve kesin zararın ne kadar olduğuna ilişkin resmi raporu yakından takip ediyor.