Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor: Bu kişiler trafiğe çıkamayacak

Sürüş güvenliği dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de ciddi önem arz ediyor. Sürücülerin trafikte yaptığı her kural hatası kendisini olduğu kadar başka hayatlarında ölümle burun buruna gelmesine yol açıyor. Trafiğe çıkan sürücülerin araç …

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor: Bu kişiler trafiğe çıkamayacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.09.2024

Sürüş güvenliği dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de ciddi önem arz ediyor. Sürücülerin trafikte yaptığı her kural hatası kendisini olduğu kadar başka hayatlarında ölümle burun buruna gelmesine yol açıyor.

Trafiğe çıkan sürücülerin araç kullanmak için yeterliliği olmak zorunda. Özellikle belli bir yaşa gelmiş olan sürücülerde görülmeye başlanan görme kaybı ve refleks düşüşü trafikte ciddi kazalara yol açabilmekte.

Bu sorunun önüne geçmek için düzenlemeler yapan yetkili kurumlar, B sınıfı ehliyete sahip sürücülere ilişkin önemli bir karar almaya hazırlanıyor.

Kamuson’un haberine göre, trafik güvenliğini artırmak için belirli bir yaş sınırını aşan sürücülerin araç kullanmasını sınırlanacak. Düzenlemenin yaşlı sürücülerin trafikteki risklerini azaltmak ve genel yol güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi.

Kaynak:https://halktv.com.tr/gundem/milyonlarca-surucuyu-ilgilendiriyor-bu-kisiler-trafige-cikamayacak-869285h

REKLAM ALANI