Türk futbolunda 20 güne 3 skandal sığdı!

Mehmet Büyükekşi liderliğindeki Türk futbolu, son 20 günde 3 büyük skandala sahne oldu. Cumhuriyet’in 100. yılında 2023 yılını kaosla tamamlayan TFF, uluslararası boyuttaki rezaletlerle dünya gündemine oturdu.

Türk futbolunda 20 güne 3 skandal sığdı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.12.2023

Son yıllarda saha içinden çok saha dışı konuşulan, sürekli krizler, kaoslar ve demeç savaşları ile gündemde kalan Türk futbolu, cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023’ü büyük sarsıntılarla kapattı. Son 20 günde yaşananlar, tarihe ‘skandallar’ şeklinde kayıtlara geçti:

11 ARALIK

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının bitiminde; kararlarını beğenmediği hakem Halil Umut Meler’e saldırıp yumruk attı.

Koca, sahaya inen diğer iki kişi ile birlikte gözaltına alınıp tutuklandı; daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kulüp başkanlığından istifa eden, PFDK tarafından ömür boyu futboldan men edilen, partisi AKP’den de ihraç edilen Koca ile ilgili yargılama süreci devam ediyor.

Bu olay liglerin 1 hafta ertelenmesine yol açtı.

19 ARALIK

İstanbulspor’un evinde Trabzonspor’u ağırladığı Süper Lig maçı yarıda kaldı. Ev sahibi kulübün başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Karadeniz ekibinin 2-1 öne geçmesinin ardından hakem Ali Şansalan’a tepki göstererek 74. dakikada takımını sahadan çekti. Hükmen mağlup ilan edilen sarı-siyahlıların 3 puanı da silindi.

29 ARALIK

TFF’nin tüm tepkilere rağmen Süper Kupa maçını Riyad’da oynatma ısrarı krizle sonuçlandı. Arapların Atatürk temalı tişört ve pankartlara izin vermemesi nedeniyle Galatasaray ile Fenerbahçe maça çıkmama kararı aldı.

SEÇİM SÜRECİ KAPIDA

Suudi Arabistan’daki Süper Kupa krizinin ardından gözler, siyasi erkin desteğini çektiği Mehmet Büyükekşi’ye çevrilmişti.

Dün Riyad’dan İstanbul’a dönen TFF Başkanı, havalimanı çıkışında aracına binerken “İyi seneler diliyorum. Gereken açıklamaları dün yaptık zaten” ifadelerini kullandı; sağlık durumunun da iyi olduğunu söyledi.

Süreci yönetemeyip krize zemin hazırlayan Büyükekşi’nin istifasının cebinde olduğu belirtiliyor. Büyükekşi ve ekibi görevinden ayrılır ayrılmaz seçim sürecine girilecek. Bir süredir kulislerde birkaç ismin adı geçiyor. Bu isimler arasında öne çıkanlar Göksel Gümüşdağ, Murat Aksu ve Ahmet Nur Çebi.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/turk-futbolunda-20-gune-3-skandal-sigdi-p12143

REKLAM ALANI