Kayserispor Başkanı Ali Çamlı: Hakemleri rahat bırakalım

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Fenerbahçe’ye 4-3 yenildikleri maçtan sonra, son dönemde Türk futbolunda yaşanan skandallara değindi ve önemli ifadeler kullandı.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı: Hakemleri rahat bırakalım
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.12.2023

Mondihome Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe’ye 4-3 mağlup oldukları maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çamlı, Türk futbolunun kulüp başkanları olarak düzeni sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Maç sonrası basına konuşan Çamlı, hakemlere karşı bir düşmanlık beslemediklerini belirtti.

Hataları ve güzellikleriyle hakemleri kabul edeceklerini ifade eden Çamlı, “Biz bu ligi kendi çocuklarımızla oynayacağız. Onun için yenilsek de yensek de hiç önemi yok. Biz sahada kardeşlik ve dostluk istiyoruz. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Oynadı, kazandı ve 3 puanını aldı. Biz de maçı kazanabilirdik. Belki 5-3 kazanabilirdik, belki onlar 6-5 kazanabilirdi. Hiç fark etmez. Bugün sahadaki mücadeleden dolayı kendi futbolcularımı yürekten kutluyorum. Her birini alınlarından öpüyorum. Canları sağ olsun.” dedi.

Kaybedilen maçların da bu yolculuğun bir parçası olduğunu dile getiren Çamlı, yolculuklarına kaos ortamı yerine dostluk, muhabbet ve kardeşlik içinde devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.

“BU TÜRK İNSANINA YAKIŞIR MI?”

Başkan Ali Çamlı, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Türk futbolu bu şekilde hiçbir yere gidemez. Türk futbolunda kulüp başkanları olarak bizler de kendimize çekidüzen vermek zorundayız. Bu işi yönetenler de kendine çekidüzen vermek zorunda. Sahadaki futbolcu kardeşlerimiz de hakeme yardımcı olmak zorunda. Mevcut durum ancak bu şekilde düzelir. Sadece hakemleri suçla. Nereye kadar suçlayacağız? Yurt dışından hakem getirip de Türkiye’de maç mı yönettirelim? Bu Türk insanına yakışır mı? Kesinlikle böyle bir şey istemiyoruz.”

“KÖTÜ İNSAN MI İLAN EDELİM?”

“Onlar da hata yapıyorlar evet ama ne yapalım şimdi? Hakemleri hata yaptılar diye kötü insan mı ilan edelim? Asla etmeyeceğiz. Bugün ortaya konan futbolu, hakemleri ve iki takımı da tebrik ediyorum. İnanıyorum ki buraya gelenler çok keyifli bir maç izledi. Kaybettik, canları sağ olsun. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum ve bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.”

“BEŞ PENALTIMIZ VERİLMESE DE…”

“Biz bundan sonra kendi maçlarımıza bakacağız ama asla hakem konuşmayacağız. Bu benim kanaatim ve öngörüm. Asla hakemlerle ilgili bir şey söylemeyeceğiz. Beş tane penaltımız dahi verilmese konuşmayacağız. Konuştukça bu iş kötüye gidiyor. Biz konuştukça hakemler hata yapmaya devam ediyor. Bir serbest bırakalım ve rahat maç yönetsinler. Ne yapıyorlar bakalım.”

“GELİN HAKEMLERİ RAHAT BIRAKALIM”

“Kimse kimsenin düşmanı değil. Buradan kulüp başkanı olarak çağrıda bulunuyorum. Gelin bu hakemleri bir rahat bırakalım, rahat çıksınlar, rahat maç yönetsinler. İki hafta hata yapsınlar. Ne oluyor yani. Biz sahada bir savaşa çıkmıyoruz. Nihayetinde bir futbol karşılaşması. Bunun bir kaybedeni, bir kazananı olacak. Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Buraya gelen on binler mutlu olmak için geliyor. Onları da burada gerip göndermeyelim.”

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/kayserispor-baskani-ali-camli-hakemleri-rahat-birakalim-p9945

REKLAM ALANI