TMSF DEV MARKAYI SATIŞA ÇIKARDI!

TMSF DEV MARKAYI SATIŞA ÇIKARDI!
Yayınlama: 31.03.2026
16.5 MİLYARLIK DEV HAMLE! TMSF SATIŞA ÇIKARDI

16.5 MİLYAR TL’LİK DEV SATIŞ! GÖZLER İHALEDE

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Hazine mülkiyetinde bulunan yüzde 100 oranındaki İstikbal Mobilya hisselerini satışa çıkardı. Satışa ilişkin ihale ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İhale kapsamında belirlenen rakamlar dikkat çekti:

  • Muhammen bedel: 16 milyar 500 milyon TL
  • Katılım teminatı: 825 milyon TL
  • Şartname bedeli: 300 bin TL

KRİTİK TARİHLER AÇIKLANDI

İhaleye katılmak isteyenlerin, şartnameye uygun hazırlanan kapalı teklif zarflarını 11 Mayıs saat 16.30’a kadar TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki adresine teslim etmeleri gerekiyor. Bu saatten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

İhale ise 12 Mayıs 2026 saat 10.00’da gerçekleştirilecek. İlk aşamada kapalı zarflar açılacak, ardından açık artırma sürecine geçilecek.

DEV MARKA EL DEĞİŞTİRİYOR

Türkiye’nin köklü mobilya markalarından biri olan İstikbal Mobilya’nın satışa çıkarılması, sektörde büyük yankı uyandırdı. İhalenin sonucu, hem mobilya sektöründe hem de ekonomik dengelerde önemli etkiler oluşturabilir.