Meksika’daki Kazada Ölen Amerikalılar CIA İçin Çalışıyordu

Meksika’daki Kazada Ölen Amerikalılar CIA İçin Çalışıyordu
Yayınlama: 21.04.2026

Uyuşturucuyla mücadele operasyonundan dönerken hayatlarını kaybettikleri iddia edildi

Associated Press kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre, Meksika’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Amerikalıların, ABD’nin uyuşturucuyla mücadele operasyonları kapsamında görev yaptığı öne sürüldü.

İddialara göre söz konusu kişiler, Central Intelligence Agency (CIA) adına yürütülen bir operasyon sonrası geri dönüş yolundaydı. Kazanın ardından hayatını kaybeden kişilerin kimlikleri ve görev detaylarıyla ilgili resmi makamlar tarafından henüz kapsamlı bir açıklama yapılmadı.

Olayın Meksika’da gerçekleştiği belirtilirken, kazanın nedeni ve operasyonun kapsamına ilişkin detaylar netlik kazanmış değil. Konuya ilişkin ABD ve Meksika yetkililerinden gelecek resmi açıklamalar bekleniyor.

Uzmanlar, bu tür iddiaların genellikle hassas güvenlik ve istihbarat faaliyetleriyle bağlantılı olduğu için kamuoyuna sınırlı bilgi yansıdığını ifade ediyor. Özellikle sınır ötesi uyuşturucuyla mücadele operasyonlarının, iki ülke arasında uzun süredir devam eden güvenlik iş birliklerinin bir parçası olduğu biliniyor.

Gelişmenin doğrulanması halinde, olayın yalnızca bir trafik kazası değil, aynı zamanda uluslararası güvenlik boyutu olan bir dosya olarak ele alınabileceği değerlendiriliyor.