Lübnan’da Çatışma Tırmanıyor: Hizbullah’tan İsrail Güçlerine Saldırı

Lübnan’da Çatışma Tırmanıyor: Hizbullah’tan İsrail Güçlerine Saldırı
Yayınlama: 04.03.2026

Orta Doğu’da gerilim yeniden yükselirken, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sürerken Hizbullah ile İsrail güçleri arasında yeni çatışmalar yaşandı. Hizbullah, Lübnan’ın güneyinde İsrail askerlerini hedef alan saldırılar düzenlediklerini açıkladı.

Khiam Yakınlarında Bombalı Saldırı

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki Khiam kenti yakınlarında ilerleyen İsrail birliklerine yönelik bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Açıklamaya göre saldırı, yerel saatle 18.30’da İsrail güçlerinin bölgede ilerleyişe geçtiği sırada gerçekleşti. Patlamanın ardından iki taraf arasında doğrudan çatışma yaşandığı ve İsrail askerleri arasında kayıplar olduğu iddia edildi.

Hizbullah, bölgede çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

İsrail’in Kuzeyine Roket Saldırısı

Hizbullah ayrıca İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Shmona kasabasında toplanan İsrail güçlerine yönelik yerel saatle 17.00’de roketli saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Örgüt, saldırının ardından yaralanan İsrail askerlerinin helikopterlerle tahliye edildiğini ileri sürdü.

Lübnan’da Can Kaybı Artıyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in ülke genelinde gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 72’ye, yaralananların sayısının ise 437’ye yükseldiği bildirildi.

Başbakan Salam: “Bu Yıkıcı Savaşı Bitireceğiz”

Lübnan Başbakanı Nawaf Salam, düzenlediği basın toplantısında İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen sivillere değindi.

Salam açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıkıcı savaşı sona erdirmek için her türlü çabayı göstereceğiz. Yerinden edilen vatandaşlarımızın evlerine dönmesini sağlayacağız ve Lübnan ile halkını koruyacağız.”

Washington’a Müdahale Çağrısı

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, ABD’nin Lübnan Büyükelçisi Michael Issa ile yaptığı görüşmede İsrail’in saldırılarının durdurulması için Washington’ın devreye girmesi çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Aoun’un ABD’den İsrail’in Lübnan’a yönelik operasyonlarının sona erdirilmesi için girişimde bulunmasını talep ettiği ifade edildi.

Bölgede artan saldırılar ve karşılıklı operasyonlar, İsrail ile Hizbullah arasında daha geniş çaplı bir çatışma ihtimalini yeniden gündeme taşıdı.