KYK YURDUNDA ZEHİRLENME ŞÜPHESİ! 77 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

Yayınlama: 07.05.2026 07:12
A+
A-

Yemekten sonra rahatsızlandılar, soruşturma başlatıldı

Sungurlu ilçesindeki bir KYK kız öğrenci yurdunda akşam yemeğinin ardından çok sayıda öğrenci rahatsızlandı. Şikayetler üzerine hastanelere başvuran öğrenci sayısı 77’ye ulaştı.


KUSMA VE MİDE BULANTISI ŞİKAYETLERİ

Yurtta kalan öğrenciler, yemek sonrası kusma, mide bulantısı ve ishal gibi şikayetler yaşamaya başladı. Durumu ağırlaşan öğrenciler, Sungurlu Devlet Hastanesi’ne başvurdu.


35 ÖĞRENCİ TABURCU EDİLDİ

Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, hastaneye başvuran öğrencilerden 35’inin tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi. Tedavisi süren öğrencilerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.


NUMUNELER İNCELENİYOR

Olayın nedenini belirlemek amacıyla yurtta verilen yemeklerden ve içme suyundan numuneler alındı. Yetkililer, sonuçların ardından kesin nedenin ortaya çıkacağını belirtti.


ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan olayla ilgili hem adli hem de idari inceleme başlatıldı. Sürecin tüm yönleriyle araştırıldığı kaydedildi.