KADES uygulaması hayat kurtardı ama mahkeme tahliye verdi

Kayseri’de 30 Mayıs 2024’te Levent T, takıntılı olduğu G.Y.’yi tüfekle öldürmeye çalıştı, ancak silah tutukluk yapınca saldırı başarısız oldu. G.Y, bu sayede kaçarak polise uygulaması üzerinden haber verdi. “Kasten yaralamaya teşebbüs’ suçlamasıyla …

KADES uygulaması hayat kurtardı ama mahkeme tahliye verdi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.09.2024

Kayseri‘de 30 Mayıs 2024’te Levent T, takıntılı olduğu G.Y.‘yi tüfekle öldürmeye çalıştı, ancak silah tutukluk yapınca saldırı başarısız oldu. G.Y, bu sayede kaçarak polise uygulaması üzerinden haber verdi.

“Kasten yaralamaya teşebbüs’ suçlamasıyla Kayseri 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi‘nde yargılama başladı. Mağdur kadının avukatının itirazları dosya Kayseri 1’inci Ağır Ceza‘ya sevk edildi. Ancak sanık erkeğin itirazı ile dosya tekrar Asliye Ceza’ya yollandı.

Mahkeme, Levent T‘nin ‘silahla tehdit’ suçundan tahliyesine karar verdi. Levent T.‘nin tahliye edilmesi bekleniyor.

Medyablok’un haberine göre Avukat Rümeysa Karcı, hukuk sistemindeki cezasızlığın faillere cesaret verdiğini söyleyip şunları dile getirdi:

“Bu tahliye kararı, kadınların hayatlarını tehdit eden faillerin adalet sisteminde yeterli cezai yaptırımlarla karşılaşmadığında, toplumda ciddi bir güvenlik zafiyeti oluşturduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir”

Karcı, mağdur kadının koruma kararı aldığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkilim G.Y., daha önce hakkında 6284 sayılı kanun kapsamında koruma kararı aldığı Levent T’nin silahlı saldırısından tesadüfen kurtulmuş olup bu olay açıkça ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçudur ve bu şekilde yargılanmalıdır. Dosyada yer alan tanık ifadeleri, kamera kayıtları ve sanığın müvekkilimi öldürmeye yönelik tekrar eden tehditlerine rağmen, sanığın soyut beyanlarına itibar edilerek verilen tahliye kararı, müvekkilimin can güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atan bir karardır. Kadın haklarının korunması adına adaletin tecellisi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

“KADES HAYAT KURTARDI” MANŞETLERİ ATILMIŞTI

G.Y‘nin ölümden döndüğü olayda birçok basın kuruluşu saldırıyı “KADES hayat kurtardı” başlıklarıyla duyurmuştu.

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

Kaynak:https://halktv.com.tr/gundem/kades-uygulamasi-hayat-kurtardi-ama-mahkeme-tahliye-verdi-867586h

REKLAM ALANI