Ortak özellikleri keskin ‘U’ dönüşü

İYİ Parti ve CHP’den 7 milletvekili AKP’ye geçti. Eleştirel açıklamaları o kadar hızlı değişti ki, milletin başı döndü.

Ortak özellikleri keskin ‘U’ dönüşü
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.08.2024

Bugüne kadar İYİ Parti’den 6, CHP’den de bir milletvekili AKP’ye geçti.  Partilerinden istifa edip AKP’ye geçen milletvekillerinin ortak noktası bir dönem iktidara yönelttikleri eleştiriler. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da AKP saflarına katılmadan önce demediklerini bırakmamışlardı. Süleyman Soylu DP liderliği sırasında AKP için “Paçalarından yolsuzluk akıyor, at üzerinde durmayı beceremeyen ülkeyi yönetemez’’, dönemin HAS Parti lideri Kurtulmuş da “Harun gibi gelip, Karun gibi gitmek’’ benzetmesi yapmıştı. İşte saf değiştiren vekillerin eski eleştirileri:

Ersagun Yücel: İYİ Parti kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Ersagun Yücel partisinden istifa ederek AKP’ye geçti. 8 ay önce “Yap-işlet-devret projeleriyle iktidarın nasıl bir soygun ve vurgun düzenine çanak tuttuğu aşikârdır” demişti.

Tamer Akkal: İYİ Parti’den AKP’ye geçen ilk isim olan Manisa Milletvekili Tamer Akkal, sert bir muhalifken “Muhalefet eden hemen herkes terörist ilan ediliyor. Türkiye tek adam rejimine sokuldu, kuvvetler dengesi kalmadı. Krallık bu. AKP ülkeyi yordu. FETÖ ile omuz omuzaydınız’’ demişti.

Seyithan İzsiz: AKP’ye katılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz “Yanlış tarım politikaları nedeniyle mercimek, nohut, buğday ithal ettik. Sırbistan’dan ahududu, Bosna’dan et ithal ettik. Tohumda ve hayvanlarda yerli ırk kalmadı’’ demişti.

Tuba Vural Çokal: İYİ Parti’den AKP’ye geçen Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal iktidar için “Sizinki kabine değil kabile. Ejder meyveli smoothie desem, kilosu 4 bin liralık beyaz çay davacı olur. Araç filosu desem, 500 milyon dolarlık uçağın hatırı kalır’’ demişti.

İsmail Ok: İYİ Parti’den AKP’ye geçen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da “Artık tüm politikalarıyla iflas etmiş AKP iktidarı büyük çıkmaza girdi. Cumhurbaşkanı konuştukça paramız değer kaybediyor. Bedelini Türk milleti ödüyor.. Emeklilerimiz nefes alamıyor’’ demişti.

Mehmet Ali Çelebi: CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi “2003’te askerimizin başına çuval geçirildi, müzik notası dahi veremediniz. FETÖ’nün kumpaslarına müsaade ettiniz; Habur’da teröristleri kırmızı halılarla karşıladınız” demişti.

Nebi Hatipoğlu: İYİ Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu AKP’ye geçmeden önce “İktidar olursa AK Parti’ye geçer misiniz?” sorusuna, “Geçmem, ne işim var. İki tip siyasetçi vardır. İş olarak ve hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız” demişti.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/ortak-ozellikleri-keskin-u-donusu-p75967

REKLAM ALANI