Elektronik Cihazlarda Ortak Şarj Dönemi Başlıyor!

Türkiye’de mobil cihazlar ve telsiz ekipmanları için ortak şarj kablosu dönemi başlıyor. BTK‘nın yeni yönetmeliğiyle birlikte USB Type-C’nin tüm cihazlarda zorunlu olmasına karar verildi. Bir süre önce Avrupa Birliği tarafından kabul edilen bu karar …

Elektronik Cihazlarda Ortak Şarj Dönemi Başlıyor!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.02.2024

Türkiye’de mobil cihazlar ve telsiz ekipmanları için ortak şarj kablosu dönemi başlıyor. BTK‘nın yeni yönetmeliğiyle birlikte USB Type-C’nin tüm cihazlarda zorunlu olmasına karar verildi. Bir süre önce Avrupa Birliği tarafından kabul edilen bu karar, artık Türkiye’de satılan teknolojik aygıtlar için geçerli olacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından devreye alınan yeni kararname, Türkiye’de yer alan tüm telsiz ekipmanlarını kapsıyor. Bu da başta akıllı telefonlar olmak üzere tablet, kulaklık ve mouse gibi birçok cihazda USB Type-C kullanılacağı anlamına geliyor.

Taslakla, belirli kategori ve sınıflara ait telsiz ekipmanlarının şarj cihazı olmadan piyasaya arzı da düzenleniyor. Buna göre, iktisadi işletmeciler, ekipmanlarını bir şarj cihazıyla birlikte piyasada bulundurmaları hâlinde, tüketicilere ve diğer son kullanıcılara aynı telsiz ekipmanını herhangi bir şarj cihazı olmadan da satın alma imkanı sunacak.

Taslağa göre, yönetmeliğin hükümleri, telefon, tablet ve dijital kameralar gibi ürünler için 28 Aralık 2024’ten itibaren uygulanmaya başlayacak. Yönetmelik hükümleri, sadece dizüstü bilgisayarlar (laptoplar) için 28 Nisan 2026’dan itibaren uygulanacak.

Kaynak:https://halktv.com.tr/gundem/elektronik-cihazlarda-ortak-sarj-donemi-basliyor-805467h

REKLAM ALANI