Resmi Açıklama Geldi: Kirada Yüzde 25 Zam Sınırı Ne Zaman Son Bulacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber canlı yayınında ekonomi gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.28 Mayıs seçimlerinin ardından değişen ekonomi modeliyle birlikte son aylarda enflasyona karşı önemli bir gelişme kaydedildiğini …

Resmi Açıklama Geldi: Kirada Yüzde 25 Zam Sınırı Ne Zaman Son Bulacak?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.02.2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber canlı yayınında ekonomi gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.

28 Mayıs seçimlerinin ardından değişen ekonomi modeliyle birlikte son aylarda enflasyona karşı önemli bir gelişme kaydedildiğini belirten Yılmaz, ilerleyen yıllarda daha sert düşüşlerin olacağını belirterek enflasyonun tek haneli rakamlara düşeceğini açıkladı.

“BU TÜR TEDBİRLERE ARTIK İHTİYACIMIZ KALMAYACAK”

Artan kira fiyatlarının ardından Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 2022 yılının Temmuz ayında hayata geçirilen yeni uygulamada kiralık daireler için yıllık zam oranı maksimum yüzde 25 olarak belirlenmişti .

Bu karar milyonlarca kiracı ve ev sahibi arasında yeni gerginliklere sebep olurken, özellikle ev sahipleri TÜİK enflasyonunun dahi yüzde 65’in üzerinde olmasını işaret ederek, yüzde 25’lik zam sınırının kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

2024 YILINDA KALDIRILACAĞININ SİNYALLERİNİ VERDİ

Konu hakkında yeni açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Enflasyonun yüksek olduğu dönemde kiracıyı korumak için aldığımız bir önlemdi. 2024’te enflasyon makul seviyeye gelecek. Dolayısıyla enflasyon düştükçe bu tür tedbirlere artık ihtiyacımız kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://halktv.com.tr/ekonomi/resmi-aciklama-geldi-kirada-yuzde-25-zam-siniri-ne-zaman-son-bulacak-804289h

REKLAM ALANI