Bu ucuz yiyecek somondan 10 kat daha fazla omega-3 içeriyor

Keten tohumlarının antiinflamatuar, antioksidan etkisi vardır ve kan lipitlerini düzenler. Keten tohumunun faydaları Keten tohumu, yüksek omega-3 yağ asitleri, özellikle de alfa-linolenik asit (ALA) içeriği nedeniyle olağanüstü bir besindir. Omega-3 …

Bu ucuz yiyecek somondan 10 kat daha fazla omega-3 içeriyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.01.2024

Keten tohumlarının antiinflamatuar, antioksidan etkisi vardır ve kan lipitlerini düzenler. Keten tohumunun faydaları Keten tohumu, yüksek omega-3 yağ asitleri, özellikle de alfa-linolenik asit (ALA) içeriği nedeniyle olağanüstü bir besindir.

Omega-3 yağ asitleri üç türe ayrılır: ALA (alfa-linolenik asit), EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosaheksaenoik asit). ALA keten tohumunda bol miktarda bulunmasına rağmen vücut onu aynı zamanda göz, beyin ve kalp-damar sağlığı için gerekli olan EPA ve DHA’ya da dönüştürebilmektedir.

Keten tohumunun bir diğer faydası ise çay kaşığı başına yaklaşık 2 gram lif içermesidir. Bu liflerin çoğu çözünürdür, yani suda çözünürler ve sindirim sisteminde bir jel oluştururlar. Bu özellik sadece sağlıklı kolesterol seviyelerinin korunmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kan şekeri seviyelerini düzenler ve sindirim sisteminin genel sağlığını iyileştirir.

Keten tohumu, antioksidan ve fitoöstrojenik özelliklere sahip polifenolik bileşikler olan lignanların en iyi kaynaklarından biridir. Lignanlar kalbe iyi gelir ve menopoz hormonlarının dengelenmesine yardımcı olur. Keten tohumu aynı zamanda doku gelişimi ve onarımı için önemli olan iyi bir protein kaynağıdır; aynı zamanda az miktarda B1 vitamini (tiamin), manganez ve magnezyum gibi vitamin ve mineralleri de içerir.

Diyetinize keten tohumunu nasıl dahil edebilirsiniz? Diyetinize keten tohumunu dahil etmenin birçok yolu vardır.

Shake’lere veya smoothie’lere ekleyin: Yayın, tercihlerinize göre meyve, yoğurt ve diğer malzemelerle karıştırabileceğinizi tavsiye ediyor.

Tahıl veya yoğurdun üzerine serpin: Tahıl veya yoğurdun üzerine bir çorba kaşığı keten tohumunu serpin. Bu, kahvaltıya güzel bir gevrek doku ve birçok besin maddesi katar.

Salatalarla karıştırın: Salatalara tohum ekleyin.

Hamura ekleyin: Ekmek, kek, kurabiye veya diğer unlu mamul tariflerine öğütülmüş keten tohumunu ekleyin. Tariflerdeki yağ içeriğinin bir parçası olarak keten tohumu yağını da kullanabilirsiniz.

Yumurta yerine: Hamur tariflerinde yumurta yerine öğütülmüş keten tohumu ve su karışımını kullanabilirsiniz. Bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumunu üç yemek kaşığı suyla karıştırın ve yumurta benzeri bir doku elde edene kadar bekletin.

Keten Tohumu Suyu: Keten tohumlarını birkaç saat suda bekletin. Daha sonra tohumları süzün ve elde edilen suyu içirin. Bu, sulu kalmanıza ve vücudunuza faydalı besinler sağlamanıza yardımcı olabilir.

Kaynak:https://halktv.com.tr/yasam/bu-ucuz-yiyecek-somondan-10-kat-daha-fazla-omega-3-iceriyor-800916h

REKLAM ALANI