Almanya’daki aşırı sağcıların göçmenleri gönderme planları ortaya çıktı! Türklere hitap şekilleri tepki çekti

Almanya’da zengin aşırı sağcıların ‘Türkleri vatandaşlıktan atıp ülkeden sürme’ planında ayrıntılar netleşiyor. Ülkede oyunu yüzde 35’lere çıkartan aşırı sağcı AfD (Almanya İçin Alternatif) partisinin ‘Göçmenleri göndereceğiz. Sebze satan uyumlu Türkleri atmayız’ sözleri tepki çekti.

Almanya’daki aşırı sağcıların göçmenleri gönderme planları ortaya çıktı! Türklere hitap şekilleri tepki çekti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.01.2024

Almanya’nın Rostock kentinde Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner’in girişimleriyle toplanan çeşitli Alman zenginlerin kararları tartışılmaya devam ediyor.

Uyum sağlayamayanları ve milyonlarca göçmeni geri göndermeyi planlayan ırkçılar, Türkler’in vatanndaşlıklarını da iptal edip ardından ‘kitlesel göçe’ tabi tutmayı tartışmıştı.

Hitler yanlısı görüşleriyle bilinen Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner’in kişi başı 5000 Euro alarak düzenlediği Rostock’taki lüks otel toplantısına katılanlar, konuşulanları doğruladı, ancak sadece kişisel olarak katıldıklarını savundular. Almanya’da oyları bölge bölge yüzde 36’lara ulaşan aşırı sağcı AfD (Almanya İçin Alternatif) partisi, ‘Bizim zaten politikamız bu. Göçmenleri göndereceğiz’ açıklaması yaptı.

AFD’Lİ VEKİL: BU GİZLİ PLAN DEĞİL

Parti lideri Alice Weidel’in sözcüsü, AfD’nin göç politikasında görüşünü değiştirmeyeceğini belirtirken partinin meclis grubu sosyal politika sözcüsü Rene Springer, “Yabancıları milyon milyon ülkelerine göndereceğiz. Bu gizli bir plan değil, bir söz. Tabii, uyum sağlamış Türk sebze satıcılarını (manav) da göndereceğimiz anlamına gelmiyor“ diye mesaj attı.

AfD Bavyera Eyalet Parti lideri ve federal milletvekili Bernhart Zimniok da benzer bir açıklama yaptı. Bu sözler, AfD’nin ülkedeki Türkler’in nasıl gördüğünün de bir göstergesi oldu. Almanya’ya göçte 70 yıla yaklaşan Türkleri, sadece sokaklarda ya da küçük dükkanlarda ‘sebze satıcıları’ndan oluşan grup gibi gören AfD’li politikacıların, bu sözleri bile başlı başına bir toplumu aşağılama ve ırkçılık içeriyor.

TÜRKLER, DAVETLE GELDİ…

Türkler, davetle Almanya’ya geldi ve Türk göçünün geçmişine bakıldığında büyük başarılara imza attı. Siyaset, tıp, hukuk, bilimsel araştırma ve üniversitelerde önemli yerlere gelen Türkler’in büyük kısmı Alman vatandaşı oldu, bir kısmı da halen sadece Türk vatandaşlığını taşıyor. Türkler’in büyük çoğunluğunun Almanya’ya uyum sorunu bulunmazken, AfD’lilerin Türkler’i, ülkeye kaçak giren Suriyeli ve Afganlarla bir tuttuğu da dikkati çekiyor.

“BU KORUMA STATÜSÜ GEÇİCİ”

Der Spiegel’e konuşan AfD Milletvekili Rene Springer, “Ülkeyi terk etmesi gereken yüzbinlerce kişinin yanı sıra, geçici koruma statüsüne sahip olanlar da er geç ülkeyi terk etmeli. Geçen yıl özellikle Suriye, Afganistan ve Ukrayna’dan ülkemize 1.1 milyon kişi geldi. Bu koruma statüsünü geçici olarak görüyoruz. Bunların dönmesi öncelikli menfaatimizdir. Yasa dışı göçmenler, suçlu yabancılar, uyum sağlamayı reddedenler, kendi hayatını sürdürecek geliri hayat boyu karşılayamayacak durumda olanlar sınır dışı edilmeli“ dedi.

Hitler’in politikalarının bir benzerini savunan ve onun gibi Avusturyalı olan aşırı sağcı, Viyana doğumlu Martin Sellner, bir dönemler duvarlara gamalı haçlar ve AJ (Aryan gençliği) plakatları yapıştırıyordu. Sosyal medyada hayli aktif olan Sellner’in bir çok hesabı kapatıldı. Ancak kendisine karşı şu anda herhangi bir ceza davası açılmış değil. AfD’li gençler ise Sellner’in görüşlerinin daha fazla dikkate alınmasını istiyor.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/almanya-daki-asi-sagcilarin-gocmenleri-gonderme-planlari-ortaya-cikti-turklere-hitap-sekilleri-tepki-p15354

REKLAM ALANI