Eğitim-Bir-Sen’den ‘sahte diploma’ tepkisi: ‘’Yüzsüzler Listesi’ kamuoyuna duyurulmalıdır’

Eğitim-Bir-Sen, sahte belgelerle diploma, ehliyet ve elektronik imza düzenlediği gerekçesiyle yargılanan sanıklara ilişkin, “Sahtecilik yapanların kamuoyuna ifşa edilmesi, kamu vicdanının rahatlatılması ve kamu görevlilerinin emek ve onurunun korunması açısından elzemdir. Sahtekarlık yoluyla hak ve menfaat elde edenlerin tamamı, yayımlanacak ‘Yüzsüzler Listesi’ ile kamuoyuna duyurulmalıdır” açıklamasını yaptı.

Eğitim-Bir-Sen’den ‘sahte diploma’ tepkisi: ‘’Yüzsüzler Listesi’ kamuoyuna duyurulmalıdır’
Yayınlama: 07.08.2025

Eğitim-Bir-Sen’den, ‘sahte diploma’ iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, sahte belgelerle diploma, ehliyet ve elektronik imza (e-imza) üreten çeteye yönelik başlatılan adli ve idari sürecin dikkatle takip edildiği belirtildi.

Söz konusu sahtekarlığın, bir üniversitenin iç denetim mekanizması sonucunda tespit edildiği ve yargıya intikal ettirildiğinin açıklandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“GEREKLİ ADIMLAR VAKİT KAYBEDİLMEDEN ATILMALIDIR”

“Suç örgütlerinin bu tür eylemleri, görevini layıkıyla yerine getiren binlerce kamu çalışanını da töhmet altında bırakmakta; toplumsal huzur, güven ve barış zedelenmektedir. Başlatılan yargı süreci, suçluların tespiti ve cezalandırılmaları açısından olduğu kadar kamu görevlilerinin emeği ve itibarının korunması açısından da büyük önem taşımaktadır. Dünya çapında artış gösteren siber suçlar, yalnızca bireylerin değil, kamu kurumlarının da güvenliğini doğrudan hedef almaktadır. Kamu kurumlarımızın bilişim altyapısını güçlendirmek için gerekli adımlar vakit kaybedilmeden atılmalıdır.

“YÜZSÜZLER LİSTESİ’ İLE KAMUOYUNA DUYURULMALIDIR”

Olayla ilgili resmi soruşturmanın yürütüldüğü bir süreçte, konunun başka bir sahtekarlığı örtbas etmek maksadıyla farklı alanlara çekilerek asıl mecrasından saptırılmaya çalışıldığı da dikkatimizden kaçmamaktadır. Bu tür manipülasyon girişimleri, tarafımızca çetelerin ve suç örgütlerinin zımni ortaklığı olarak değerlendirilmektedir. Sahtecilik yapanların kamuoyuna ifşa edilmesi, kamu vicdanının rahatlatılması ve kamu görevlilerinin emek ve onurunun korunması açısından elzemdir. Sahtekarlık yoluyla hak ve menfaat elde edenlerin tamamı, yayımlanacak ‘Yüzsüzler Listesi’ ile kamuoyuna duyurulmalıdır.”

Kaynak:https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/egitim-bir-sen-den-sahte-diploma-tepkisi-yuzsuzler-listesi-kamuoyuna-duyurulmalidir-2424702