CHP’li başkanın suçlandığı kazı iznine AKP’li başkan döneminde izin çıkmış!

halktv.com.tr/ Özel haber İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 31 Mayıs tarihinde İBB ve CHP’ye yönelik 5. dalga operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında 5 CHP’li belediye başkanı olmak üzere 47 kişi hakkında …

CHP’li başkanın suçlandığı kazı iznine AKP’li başkan döneminde izin çıkmış!
Yayınlama: 03.06.2025

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 31 Mayıs tarihinde İBB ve CHP’ye yönelik 5. dalga operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında 5 CHP’li belediye başkanı olmak üzere 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltına alınan isimler arasında son yerel seçimde belediyeyi AKP’den kazanan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’de yer alıyor. CHP’li başkan Bahçetepe hakkında “bir şirketin belediyeden aldığı kazı izni karşılığında menfaat sağladığı” iddiasıyla adli işlem başlatıldı.

KAZI İZNİ AKP’Lİ MECLİSİN ONAYIYLA SEÇİM GECESİ ÇIKMIŞ

Bahçetepe ifadesinde izin sürecinin kendisi mazbata almadan AKP’li belediye başkanı döneminde gece yarısı acele biçimde yapıldığına dikkat çekti. Bahçetepe ifadesinde, “Bu başvuruyu eski Belediye Başkanı Hasan Tahsin USTA 01.04.2024 tarihinde, yani oylar tekrar sayılırken, ben daha mazbatamı almamışken alelacele Belediye Meclisine havale etmiştir” dedi.

İDDİANIN KAYNAĞI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN ETKİN PİŞMANLIK İFADESİ

Soruşturmanın temelini, tutuklu şüpheli Aziz İhsan Aktaş’ın etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifade oluşturuyor. Aktaş, ortağı olduğu firmanın bir AVM ve akaryakıt istasyonu projesi için elektrik hattı çekme amacıyla kazı izni talebinde bulunduğunu, bu süreçte Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde işlem yaptırabilmek adına 300 bin doların Belediye Başkanı Bahçetepe’ye iletildiğini ileri sürdü:

  • “Baki de bu talebi Seza Büyükçulha’ya iletmiştir. Büyükçulha, Dölekli ile görüşerek kazı izninin verilebilmesi için Bahçetepe’nin 300 bin dolar para istediğini belirtmiştir… Bu para Özer Ayık tarafından bizzat Hakan Bahçetepe’ye teslim edilmiştir.”

Aktaş’ın verdiği etkin pişmanlık İfadesine göre bu para, Gürkan Dölekli aracılığıyla Özer Ayık’a ulaştırılmış, ardından Bahçetepe’ye teslim edilmiştir. Aktaş, GSM baz kayıtlarının da bu durumu desteklediğini ileri sürdü.

BAHÇETEPE: “MAZBATAMI ALMADAN MECLİSE HAVALE EDİLMİŞ BİR KONUDUR”

Soruşturma kapsamında ifade veren Hakan Bahçetepe ise, iddiaların kendisinin yetkisi dışındaki bir süreçte gündeme geldiğini söyledi. Gaziosmanpaşa’da CHP’nin seçimleri kazandığının ortaya çıkması sonrası AKP’liler itiraz ederken, iznin verilmesi için kararı belediye meclisine seçim gecesi sevk eden kişinin AKP’li Başkan Hasan Tahsin Usta olduğuna dikkat çekti. Bahçetepe ayrıca belediye meclisi ve komisyonlarda AKP’lilerin çoğunluk olduğuna da vurgu yaptı:

  • “Ben Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı mazbatamı 5 Nisan 2024 tarihinde aldım. Eski Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 01.04.2024 tarihinde yani oylar tekrar sayılırken, ben daha mazbatamı almamışken, bu konuyu Belediye Meclisi’ne havale etmiştir.”

Bahçetepe, kendisine yöneltilen suçlamalara karşılık, kararın meclisten oy birliği ile geçtiğini ve meclis çoğunluğunun AKP’de olduğunu şu sözlerle ortaya koydu:

  • “İmar komisyonunda 3 AK Partili, 2 CHP’li üye; hukuk komisyonunda 3 AK Partili, 2 CHP’li üye; meclisin genelinde ise 21 AK Parti ve MHP, 16 CHP meclis üyesi vardır. Bu gündem, meclisten oy birliği ile geçmiş ve toplantıyı AK Partili bir meclis üyesi yönetmiştir. Benim bu konuyla ilgili bilgim ve ilgim bu kadardır.”

Bahçetepe, iddialarda adı geçen Aziz İhsan Aktaş, Gürkan Dölekli ve Seza Büyükçulha’yı tanımadığını, herhangi bir menfaat temininde bulunmadığını kesin bir dille ifade etti.

  • “Kesinlikle bir para talebim veya para alışverişim olması durumu mümkün değildir. Bu iddiayı tarafıma yapılmış hakaret sayarım.”

HTS KAYITLARI: İZİNDEN ALTI AY SONRA GÖRÜŞME İDDİASI

İddiaların bir ayağını, Özer Ayık ile Bahçetepe’nin baz istasyonu verileri oluşturuyor. Ancak Bahçetepe, bu verilerin gerçek dışı olduğuna dikkat çekiyor. Bahçetepe ayrıca, adı geçen tüm şahısları tanımadığını, yalnızca Baki Aydöner’i partiden tanıdığını ve Özer Ayık’ı da hayırlı olsun ziyareti sırasında kalabalık arasında görmüş olabileceğini ifade etti.

  • “HTS kayıtlarında Özer Ayık ile ortak bazlarımın gerçeği yansıtmadığını, belediye binası dışında 0 metre mesafe ile baz vermemiz mümkün değildir. Bahse konu kayıtlara anlam verememekle birlikte kesinlikle itiraz ediyorum.”
  • “İşlem haziran ayında meclisten oy birliği ile geçmişse, işlem tarihinden aylar sonra sözde menfaat sağlamam hayatın olağan akışına aykırıdır.”


Kaynak:
https://halktv.com.tr/gundem/chpli-baskanin-suclandigi-kazi-iznine-akpli-baskan-doneminde-izin-cikmis-943922h