
Antalya’da yaşanan olay, kamuoyunda büyük infial yarattı.
İddiaya göre, gece saatlerinde ağlayan 2 aylık bebek, babası tarafından şiddete maruz kaldı. Ağır yaralanan bebek, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
Edinilen bilgilere göre olay, Antalya’da gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre baba, bebeğin uzun süre ağlaması üzerine sinirlenerek şiddet uyguladı. Duvara çarpan bebek ağır yaralandı.
Aile bireylerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Ağır travma geçirdiği belirlenen 2 aylık bebek, hastanede yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen bebek, 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Bebeğin ölümünün ardından olayla ilgili adli süreç başlatıldı.
Olayın ardından baba polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheli hakkında kasten öldürme suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.
Yetkililer, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ve adli tıp raporunun soruşturma dosyasına ekleneceğini bildirdi.
Olayın duyulmasının ardından sosyal medyada büyük tepki oluştu. Çok sayıda kullanıcı, çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için daha ağır cezalar ve erken müdahale mekanizmaları çağrısında bulundu.
Uzmanlar ise bebek ve çocuklara yönelik şiddet vakalarında, aile içi psikolojik destek ve sosyal hizmetlerin önemine dikkat çekti.
Yetkililer, bebek ve çocuklara yönelik her türlü şiddetin ağır bir suç olduğunu vurgulayarak, benzer durumlarda çevredeki kişilerin gecikmeden ihbarda bulunmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.