Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sürecinde satılamayan kurbanlık hayvanların Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını açıkladı. Kararın, üreticilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla uygulamaya alındığı belirtildi.
Özellikle büyükşehirlerde artan maliyetler ve alım gücündeki düşüş nedeniyle üreticilerin elinde kalan hayvan sayısında artış yaşanabileceği değerlendirilirken, devletin müdahalesi sektör temsilcileri tarafından “rahatlatıcı adım” olarak yorumlandı.
Yetkililer, başvuru süreçlerinin il ve ilçe tarım müdürlükleri üzerinden yürütüleceğini belirtirken, satın alma işlemlerinin belirlenen kriterler doğrultusunda gerçekleştirileceğini ifade etti.
Besiciler ise yem, bakım ve nakliye giderlerinin son dönemde ciddi şekilde arttığını belirterek uygulamanın üretici açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Kurban Bayramı dönemlerinde zaman zaman gündeme gelen “elde kalan kurbanlık” sorununun önüne geçilmesi hedeflenirken, Et ve Süt Kurumu’nun bu yıl da belirlenen fiyat politikası çerçevesinde alım yapacağı bildirildi.