Ataşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile birlikte toplam 19 kişi tutuklandı.
Soruşturma kapsamında belediyede ihale, imar ve iskan işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet alındığı iddiaları üzerine çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık sorguları tamamlandı.
Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu 19 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Dosyada, yapı ruhsatı ve iskan işlemlerinde maddi menfaat sağlandığına yönelik bulguların yer aldığı, soruşturma kapsamında MASAK raporları ve iletişim kayıtlarının incelendiği öğrenildi.
Yetkililerden soruşturmanın detaylarına ilişkin kapsamlı açıklama beklenirken, dosyanın ilerleyen süreçte genişleyebileceği değerlendiriliyor.