
Türkiye’deki varlıklarına el konulmasını yıllardır “siyasi” olarak nitelendiren iş insanı Cem Uzan, Avrupa’da yürüttüğü dev tazminat davasında da istediği sonucu alamadı.
Paris’te açılan 68 milyar dolarlık tazminat davası, yaklaşık beş yıl süren hukuk mücadelesinin ardından reddedildi. Davayı Türkiye adına takip eden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kazandı.
Cem Uzan, uzun süredir Türkiye’de verilen mahkeme kararlarının hukuki değil siyasi olduğu iddiasıyla Avrupa’da dava açmıştı.
Ancak Fransız yargısı, son yıllarda verdiği kararlarla Türkiye’deki mahkeme hükümlerinin Fransa’da da geçerli olduğuna hükmetti.
Mahkeme kararının ardından Uzan’ın Fransa’daki varlıklarına yönelik dikkat çeken adımlar atıldı:
Bu kararın ardından Cem Uzan’ın Fransız bankalarından para çekemediği belirtiliyor.
Uzan ailesi ile TMSF arasındaki hukuki süreç, Türkiye’deki bankacılık ve telekom şirketleriyle ilgili davalar nedeniyle yıllardır devam ediyor.
Paris’teki karar, uluslararası hukuk sürecinde Türkiye lehine çıkan en büyük kararlardan biri olarak değerlendiriliyor.