Suriye Ordusu Fırat Hattında İlerliyor: Tabka Çevresinde Çatışmalar Şiddetlendi

Suriye ordusu, terör örgütü YPG/SDG’ye yönelik operasyonlarını Fırat Nehri hattı boyunca genişleterek yeni bir cephe açtı. Ordunun, Madan bölgesinden başlayarak Rakka’nın güneyi ile Tabka Barajı yönüne doğru ilerlediği bildirildi. Operasyon kapsamında hedef alınacak bölgelerin haritası kamuoyuyla paylaşılırken, sivillere bu alanlardan uzak durmaları çağrısı yapıldı.
Suriye ordusu ile SDG unsurları arasında, stratejik konumuyla dikkat çeken Tabka kenti çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. Askeri kaynaklara göre, Tabka’nın kontrolü hem Fırat üzerindeki geçiş hatları hem de Rakka’nın güney kesimlerine erişim açısından kritik önem taşıyor.
Ordu, 13 Ocak’ta Deyr Hafir ve Meskene başta olmak üzere Fırat Nehri’nin batısında örgütün kontrolündeki bölgeleri “askeri alan” ilan etmişti. Dün akşam saat 22.00’de başlatılan operasyonla iki bölgenin kontrol altına alındığı bildirildi.
Meskene üzerinden ilerleyen Suriye ordusu, Rakka ilinin güneybatı ucunda yer alan Dibsi Afnan bölgesinde de hakimiyet sağlayarak il çevresindeki askeri tahkimatını güçlendirdi. Aynı zamanda, örgütün kontrolündeki Fırat hattında, Rakka’nın güneyi ile Deyrizor’un kuzeyi arasında bulunan Madan bölgesindeki ordu birliklerinin kuzeye doğru harekete geçtiği aktarıldı.
Yetkililer, ordunun Fırat Nehri boyunca kuzeye ilerleyerek Tabka kenti ile Rakka’nın güney kesimlerine ulaşmayı hedeflediğini, operasyonun seyrinin önümüzdeki günlerde daha da netleşeceğini ifade etti. Bölgedeki askeri hareketlilik yakından takip ediliyor.