Google’dan kritik uyarı: Hesabınız silinebilir

Google, Gmail hesabı olan milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren yeni bir uyarıda bulundu. Gmail, kişisel ve iş e-postalarının yanı sıra Google Dokümanlar, Drive ve YouTube gibi hizmetlere erişim sağlıyor. Ancak, Google, uzun süre kullanılmayan hesapların silineceği duyurdu.

Google’dan kritik uyarı: Hesabınız silinebilir
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.09.2024

Google, bu yılın başlarında duyurduğu yeni politikasıyla, iki yıl boyunca kullanılmayan hesapların etkin olmayan hesap olarak kabul edileceğini ve bu hesapların silinebileceğini bildirdi.

HANGİ HESAPLAR RİSK ALTINDA?

Bu politika yalnızca kişisel Google hesapları için geçerli olup, iş, okul veya organizasyonlar tarafından oluşturulmuş hesapları etkilememektedir. İki yıl boyunca kullanılmayan hesaplar ve bu hesaplardaki tüm veriler, Google tarafından tamamen silinebilir. Aynı şekilde, bir Google ürününde en az iki yıl boyunca etkin olmayan kullanıcıların o üründeki verileri de silinebilir.

HESABINIZI NASIL AKTİF TUTABİLİRSİNİZ?

Hesabınızın silinmesini önlemek için yapılması gerekenler oldukça basit. Hesabınıza giriş yapmanız ve bazı aktivitelerde bulunmanız yeterlidir. Örneğin, e-posta okumak veya göndermek, Google Drive’ı kullanmak, Google’da arama yapmak, YouTube videosu izlemek gibi işlemler hesabınızı aktif tutacaktır. Ayrıca, fotoğraf paylaşmak, uygulama indirmek ya da üçüncü parti bir uygulama aracılığıyla Google hesabınıza giriş yapmak da hesabınızın aktif olarak kabul edilmesini sağlar.

Google, hesaplarınızla ilgili herhangi bir işlem yapılmadan önce size hem e-posta hem de varsa kurtarma e-posta adresinize bilgilendirme yapacak. Hesabınızın silinmesini önlemek için Google’ın sunduğu bu uyarıları dikkate almanız yeterli olacaktır.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/google-dan-kritik-uyari-hesabiniz-silinebilir-p83282

REKLAM ALANI