Bugün son gün. Yaptırmayanlar ceza ödeyecek

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) elde edinilen bilgilere göre, 2024 yılı ikinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süresi bugün akşam sona eriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimek’in …

Bugün son gün. Yaptırmayanlar ceza ödeyecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.09.2024

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) elde edinilen bilgilere göre, 2024 yılı ikinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süresi bugün akşam sona eriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimek‘in duyurduğu düzenlemeye göre, cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon muhasebesi yapmalarına gerek bulunmuyor. Bu uygulama yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurum vergisi mükellefini kapsamaktadır.

Büyük ve orta ölçekli işletmeler, halka açık şirketler, ihracat ve ithalat yapan işletmeler ile bilanço esasına göre defter tutan tüm vergi mükellefleri enflasyon muhasebesi kapsamına giriyor.

Bu uygulama dışındaki mükellefler, bu akşama kadar düzeltme beyannamesi vererek ceza ve faiz ödemeden değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Kaynak:https://halktv.com.tr/ekonomi/bugun-son-gun-yaptirmayanlar-ceza-odeyecek-869793h

REKLAM ALANI