Ay tutulması etkilerine dikkat! Anlaşmazlıklar artabilir…

Ay tutulması, 18 Eylül 2024 Çarşamba günü sabaha karşı yaşanacak. Yılın son ay tutulması, etkileri ile hayatımızı etkileyebilir. Ay tutulması anında Mars Yengeç burcunda olacak, bu durum uzun zamandır bastırılan duyguları dışarı çıkabilir, anlaşmazlıklar yaratabilir. İşte ay tutulması etkileri…

Ay tutulması etkilerine dikkat! Anlaşmazlıklar artabilir…
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.09.2024

Ay Tutulması için geri sayım başladı. Türkiye de bu gök olayına şahit olacak bölgelerin içinde yer alırken tutulmanın etkileri merak ediliyor. Ay tutulması etkileri neler olacak merak edenler için Sözcü köşe yazarı Seyran Ataklı olası etkilerine yazısında yer verdi.

AY TUTULMASI ETKİLERİ NELER OLACAK?

Ay tutulması anında Mars Yengeç burcunda olacak, saldırganlık ve kendini savunmak arasında denge kurmaya çalışmak bizi oradan oraya savurabilir. Uzun zamandır bastırılan duygular dışarı çıkabilir. Duygusal birlikteliklerde güven sorunları yaşanabilir, sadakat sorunları ilişkilere nokta koyabilir.

Çiftlerin hem kendi aralarında hem kendi aile bireyleri alanındaki anlaşmazlıklar su yüzüne çıkabilir. Mars Yengeç yerleşimi aileler arası gerginlik verir. Gelenekler ve muhafazakâr konular önem kazanır, kurallar çatışma yaratır. Duygusal olduğu kadar bireysel güvenlik, yuvanızın güvenliği dikkat ister. Hırsızlıklar, kiracı- ev sahibi arasında anlaşmazlıklar artabilir.

13-18 Eylül arası tutulmalar ve Mars retro öncesi değerlendirmeniz gereken çok şanslı günler. Yeni işler başlatmak, ilişkininizde yeni kararlar almak, imza atmak, resmi işlemleri tamamlamak, birlikteliği güzelleştirmek için bu zamanı değerlendirin.

AY TUTULMASI NE ZAMAN?

Ay tutulması, 18 Eylül 2024 günü Türkiye saati ile 05.15’te başlayıp saat 06.16’da sona erecek. 

Ay tutulması, parçalı ay tutulması olarak gerçekleşecek. 

Parçalı Ay tutulması, Ay diskinin bir kısmının Yer’e ait kısmi gölge konisinin (Penumbra) içerisine girmesiyle oluşur. Çıplak gözle izlenebilen bir gök olayıdır. Ay parçalı gölge konisine gireceği için parlaklığında azalma hissedilmemiştir.

AY TUTULMASI TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Ay tutulması, Amerika, Antarktika, Afrika, Avrupa, Batı Asya ve güneybatı Rusya’nın yanı sıra Türkiye’den de görülebilecek.

ASTROLOJİDE AY TUTULMASININ ANLAMI NEDİR?

Dolunaylar meditasyona uyumlanmak , kristallerinizi şarj etmek için mükemmel bir fırsat sunar . Bu dönemde derin nefes almanın veya yoga derslerinin anın enerjisini yönetmenize yardımcı olduğu fark edilebiliyor ancak normal dolunayların aksine, ay tutulmaları yılda yalnızca yaklaşık iki kez gerçekleşir ve ay tutulmalarının astrolojisi, ortalama bir dolunayın enerjisinden çok daha yoğun titreşimler uyandırır.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay tutulmaları, ay dolunay halindeyken meydana gelir. Dünya, ay ve güneş arasında doğrudan olduğundan, ay tutulmaları Dünya gölgesini ayın üzerine düşürdüğünde, ışığını azaltabilir ve genellikle birkaç saat süren bir kırmızı ton meydana gelir. Üç tür ay tutulması vardır:

Tam ay tutulması: Bu, Ay’ın Dünya’nın gölgesinin iç kısmına doğru hareket etmesiyle gerçekleşir. Bu sırada Dünya atmosferinde ay kırmızı görünebilir

Kısmi ay tutulması: Güneş, Dünya ve Ay tam olarak hizalanmadığında ve Ay, Dünya’nın gölgesinin bir kısmından geçtiğinde, Ay’ı tamamen örtmeyen bir gölge oluşur; buna da kısmi ay tutulması denir.

Yarı gölgeli ay tutulması: Ay’ın Dünya’nın yarı gölgesinden, yani soluk dış gölgesinden geçtiği ve bunun sonucunda Ay’ın çok az bir kısmının sönükleştiği en belirsiz ay tutulmasıdır.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/ay-tutulmasi-etkilerine-dikkat-anlasmazliklar-artabilir-p82261

REKLAM ALANI