Havalimanındaki simit ve sandviç fiyatı yok artık dedirtti

AKP’nin yıllardır uyguladığı yanlış ekonomi politikaları yüzünden ekonomik darboğazın pençesine düşen Türkiye’de özellikle gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışları tepkiyle karşılanıyor. Bir çok ekonomist, günümüzde yaşadığımız ekonomik krizin …

Havalimanındaki simit ve sandviç fiyatı yok artık dedirtti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.09.2024

AKP’nin yıllardır uyguladığı yanlış ekonomi politikaları yüzünden ekonomik darboğazın pençesine düşen Türkiye’de özellikle gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışları tepkiyle karşılanıyor.

Bir çok ekonomist, günümüzde yaşadığımız ekonomik krizin en büyük nedeni olarak, Merkez Bankası’nın zamanında “Faiz haramdır” ve “Faiz sebep, enflasyon sonuç” gibi görüşlerden dolayı faiz arttırımına gitmemesine bağlarken, iktidar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimi ile önü alınamayan kuru durdurmaya çalışıyor.

“BU İŞ ARTIK HAYSİYET SAVAŞINA DÖNDÜ”

Türkiye’de görülen yüksek enfalsyon özellikle gıda ürünlerinde yüksek fiyat artışlarına neden oldu. Ancak bazı işletmeler, enflasyondan bağımsız olarak ürünlerini fahiş fiyata satmaya başladı.

Özellikle havalimanları ve tatil beldelerindeki fiyatlandırmalar, vatandaşların yoğun tepkisine yol açıyor.

Bu noktalarda göremeye alışık olduğumuz adisyon vakalarına bir yenisi daha eklendi. Gazeteci Filiz Gazi, İstanbul Havalimanında satılan simit ve sandviçlerin fiyatlarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi. Gazi, bunun artık bir haysiyet savaşına döndüğünü belirtti.

Söz konusu paylaşımda sandviç fiyatlarının 275 TL ile 325 TL arasında değiştiği, simit fiyatlarının ise 100 TL ile 140 TL arasında değiştiği görüldü.

Gazi, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ekmek arası peynir, domates 300 TL. Yer İstanbul Havalimanı. Şaka değil. Bu iş artık haysiyet savaşına döndü.”

Kaynak:https://halktv.com.tr/ekonomi/havalimanindaki-simit-ve-sandvic-fiyati-yok-artik-dedirtti-867694h

REKLAM ALANI