Goalball’de altın madalya millilerimizin

Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın finalinde South Paris Arena’da İsrail ile karşılaştı. Karşılaşmayı 8-3 yenen milliler, üst üste 3. kez şampiyon olarak altın madalya kazandı. MİLLİLER TARİHE GEÇTİ Art arda 3 olimpiyatta …

Goalball’de altın madalya millilerimizin
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.09.2024

Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın finalinde South Paris Arena’da İsrail ile karşılaştı. Karşılaşmayı 8-3 yenen milliler, üst üste 3. kez şampiyon olarak altın madalya kazandı.

MİLLİLER TARİHE GEÇTİ

Art arda 3 olimpiyatta altın madalya kazan Golbol Kadın Milli Takımı, Türkiye adına paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan ekip oldu.

Rio 2016, Tokyo 2020’den sonra Paris 2024’te de altın madalya kazanan görme engelli milli sporcular, böylelikle ismini tarihe altın harflerle yazdı.

Büyük başarıya imza atan kadroda başantrenör Gültekin Karasu’nun yanı sıra Sevda Altunoluk, Fatma Gül Güler, Reyhan Yılmaz, Şeydanur Kaplan, Sevtap Altunoluk ve Berfin Altın yer aldı.

MADALYA SAYISI 19’A YÜKSELDİ

Son alınan altın madalya ile birlikte Paris 2024 Paralimpik Oyunları’ndaki madalya sayısını 19’a yükselten Türkiye, 3 altın, 9 gümüş, 7 bronz madalya ilet arihinin en iyi paralimpik oyunları performansını elde etti.

Kaynak:https://halktv.com.tr/spor/goalballde-altin-madalya-millilerimizin-867686h

REKLAM ALANI