Erdoğan imzaladı: BMC’ye verilen o destek kalktı!

BMC’nin Sakarya’da gerçekleştirmeyi planladığı tekerlekli zırhlı araçlar ve sistemleri üretim tesisi projesi teşviki, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildi.Ekonomim’den Mehmet Kaya’nın haberine göre 2018/11815 sayılı …

Erdoğan imzaladı: BMC’ye verilen o destek kalktı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.09.2024

BMC’nin Sakarya’da gerçekleştirmeyi planladığı tekerlekli zırhlı araçlar ve sistemleri üretim tesisi projesi teşviki, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildi.Ekonomim’den Mehmet Kaya’nın haberine göre 2018/11815 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla verilen teşvikin kaldırılması, bölgedeki savunma sanayii yatırımlarını etkiledi.

PROJE YERİ ANKARA’YA KAYDIRILDI

Karasu’da Kirpi ve benzeri araçların üretimi için planlanan yatırımın iptal edilmesiyle gözler BMC’nin diğer projelerine çevrildi. Aynı gün, Sakarya’daki Altay Tankı üretim tesisi projesinin yeri Ankara olarak değiştirildi. Bu değişiklik, 7614 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile resmiyet kazandı. Nisan 2024’te Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (HAB) bu projenin temeli atıldı.

İZMİR’E DÖNÜŞ MÜ?

BMC’nin Sakarya’daki zırhlı araç üretim teşvikinin kaldırılması, bu tür araçların nerede üretileceği sorusunu gündeme getirdi. Şirketin İzmir’de sivil ve askeri araç üretimi gerçekleştirdiği bir tesisi bulunuyor. İptal kararı sonrası, zırhlı araç üretiminin bu tesise kaydırılıp kaydırılmayacağı merak konusu oldu.

DİĞER İPTALLER DE DİKKAT ÇEKİYOR

Aynı Resmi Gazete’de, BMC’nin yanı sıra farklı şehirlerdeki büyük yatırımlar da iptal edildi. Bunlar arasında İzmir’de kurulması planlanan elektrikli araç batarya şarj ünitesi üretim tesisi projesi ve Kayseri, Kahramanmaraş, Malatya gibi illerde yapılacak farklı sanayi yatırımları yer alıyor.

Kaynak:https://halktv.com.tr/ekonomi/erdogan-imzaladi-bmcye-verilen-o-destek-kalkti-866817h

REKLAM ALANI