DIlruba tutuklandı bunları yazanlar dışarda

İzmir’deki sokak röportajında iktidarı eleştiren Dilruba Kayserilioğlu hapse gönderildi. Orman yangını üzerinden Atatürk’e ve İzmirlilere hakaretler yağdıran sosyal medya kullanıcıları için nasıl işlem yapılacağı merak ediliyor.

DIlruba tutuklandı bunları yazanlar dışarda
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.08.2024

TÜRKİYE’de hukukun yandaşla muhalife farklı işlediği, İzmir’deki orman yangını ile bir kez daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde İzmir’deki sokak röportajında Instagram yasağını ve Hamas Lideri Haniye için yas ilan edilmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, yayınlanan görüntüler sonrası gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Cezaevine gönderilen kadın hakkında jet hızı hazırlanan iddianame de kabul edilmiş ve 3 Eylül’de mahkemeye çıkması kararlaştırılmıştı.

TEPKİ YAĞDI

İzmir’e kabus yaşatan yerleşim yerlerine yakın orman yangınları sırasında ise bazı iktidar yandaşları sosyal medyadan vicdansız paylaşımlar yaptı. Yapılan hakaretlerde ne İzmir’in gavur olduğu ne Atatürk’ün ve İzmirlilerin alkolik oldukları kaldı. Kullanılan çirkin ifadelere rağmen bu kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmaması tepki çekti. Hakaretlerin sahiplerinden bir-ikisi utanıp paylaşımlarını silerken diğerleri yayınlandıkları mecralarda duruyor. 

 

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/dilruba-tutuklandi-bunlari-yazanlar-disarda-p75963

REKLAM ALANI