Çin İran’ı desteklediğini açıkladı

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Pazar günü İran’ın Geçici Dışişleri Bakanı Ali Bagheri Kani ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran’ın egemenliğini ve ulusal onurunu desteklediklerini belirtti. Wang, 31 Temmuz’da Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’nin …

Çin İran’ı desteklediğini açıkladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.08.2024

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Pazar günü İran’ın Geçici Dışişleri Bakanı Ali Bagheri Kani ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran’ın egemenliğini ve ulusal onurunu desteklediklerini belirtti.

Wang, 31 Temmuz’da Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesini kınayarak, bu saldırının İran’ın egemenliğini ihlal ettiğini ve bölgesel istikrarı tehdit ettiğini söyledi.

Telefon görüşmesinde Haniye’nin öldürülmesinin Gazze ateşkes müzakerelerini zayıflattığını ve bölgesel barışı tehdit ettiğini vurgulayan Wang, Çin’in, İran’ın egemenliğini savunma ve bölgesel barışı koruma çabalarına destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Wang görüşmede şu ifadeleri, kullandı:

“Çin, İran’ın egemenliğini, güvenliğini ve ulusal onurunu hukuka uygun bir şekilde savunma hakkını desteklemekte ve bölgesel barış ve istikrarı koruma çabalarına yardımcı olmaya hazırdır; ayrıca İran ile yakın iletişimde kalmaya da hazırdır.”

Kaynak:https://halktv.com.tr/dunya/cin-irani-destekledigini-acikladi-860566h

REKLAM ALANI