AKP’li vekilden itiraf gibi sözler: On binlerce üniversite mezunu iş arıyor

AKP’li vekil Murat Cahid Cıngı, üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

AKP’li vekilden itiraf gibi sözler: On binlerce üniversite mezunu iş arıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.08.2024

AKP Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, sosyal medya hesabından üniversite tercihi yapacak gençlere seslendi.

Türkiye’de 209 üniversitenin bulunduğunu dile getiren Cıngı, üniversiteden mezun olan ve işsiz kalan on binlerin olduğunu da söyledi.

Cıngı, “Bugün 209 üniversitenin bulunduğunu ülkemizde her türlü bölümden mühendislikten sosyal bilimlerden, temel bilimlerden iktisadi ve idari bilimlerden on binlerce üniversite mezunumuz iş aramakta, iş bulamamaktan şikayet etmekte. Bunun çok farklı sebepleri var. Bu nedenle tercih edeceğiniz üniversite, bölüm önemli. Eğer geçerliliği olmayan bir bölümü, sırf üniversite okumuş olmak için tercih ediyorsanız veya Türkiye’de çokta geçerliliği olmayan bir üniversitenin, bir değeri olmayan, eğitim kalitesinin düşük olduğu bir üniversiteyi tercih ediyorsanız, sadece okumuş olmak için bunu bir kez daha düşünmenizi rica ediyorum” diye konuştu.

“DEVLETE GİRMEK ÇOK ZOR”

Üniversite tercihi yapacak öğrencilere saece devlette iş bulmayı düşünmemelerini tavsiye eden AKP Milletvekili Cıngı, ‘Bir kere kendinizi hiçbir zaman ben Devlete kapağa atacağım, Kamuya gireceğim şeklinde yönlendirmeyin. Devlete girmek çok zor, dışarıda da büyük fırsatlar var’ dedi.

“MESLEK YÜKSEK OKULLARINI TERCİH EDİN”

AKP Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Öğrencilere B şıkkını değerlendirin ve 4 yıllık lisans bölümleri yerine meslek yüksek okullarını tercih edin” çağrısını da yaptı.

Cıngı, şunları söyledi:

-Puanınız iyi bir üniversite bölüme yetmiyorsa b şıkını değerlendirin. Hala gecikmiş değilsiniz. Meslek edinme ihtimali olan meslek yüksek okullarını tercih edebilirsiniz. Kayseri Üniversitesi de bu konuda ciddi eğitim veren, sağlıklı sistem sahip bir üniversite.

-Çok farklı segmentlerde meslek edindirecek meslek yüksek okullarına sahip. Erciyes Üniversitesi’nde de bazı bölümler var. İlla 4 yıllık fakülte okumak yerine meslek yüksekokullarını tercih edebilesiniz. Devir her şeyi bilen değil, bazı şeyleri çok iyi bilenlerin devri.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/akp-li-vekilden-itiraf-gibi-sozler-on-binlerce-universite-mezunu-is-ariyor-p71197

REKLAM ALANI