Kremlin’den Putin’in Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklama

Kremlin, Rusya lideri Putin’in bu ay gerçekleşmesi beklenen ziyaretinde Türkiye’de bir gaz merkezi kurulmasına yönelik planın da ele alınacağını açıkladı.

Kremlin’den Putin’in Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklama
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.02.2024

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu ay gerçekleşmesi beklenen Türkiye ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, başkent Moskova’da gazetecilere konuşan Peskov, söz konusu ziyarette Türkiye’de bir gaz merkezinin kurulmasına yönelik yol haritası ve Rusya-Türkiye arasında ortak bir banka kurulması gibi konuların ele alınıp alınmayacağına yönelik soruya, “Tüm bu konular gündemde olacak” yanıtını verdi.


Dimitri PeskovFotoğraf: Mikhail Tereshchenko/TASS/dpa/picture alliance

Rus devletine bağlı haber ajansı RIA Novosti ise Putin’in ziyaretinde, ABD yaptırımlarından ötürü Türkiye ile Rusya arasında yaşanan sorunların çözümünün de masaya yatırılacağını belirten Peskov’un “Ticari ve ekonomik ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak. Türkiye bizim önemli ticari ve ekonomik ortağımız. Elbette bu ilişkilerdeki tüm nüanslar ele alınacak” dediğini aktardı.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, 29 Ocak’taki açıklamasında, Putin’in Türkiye’ye ziyaretinin Şubat’ta gerçekleşmesi için hazırlık yapıldığını aktarmıştı.

12 Şubat iddiası

Geçen hafta Reuters’a konuşan bir Türk yetkili, Putin’in Türkiye ziyaretinin 12 Şubat’ta gerçekleşmesinin beklendiğini belirtmişti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise önceki gün katıldığı A Haber yayınında, Putin’in bu ay Türkiye’yi ziyaret edeceğine yönelik çıkan haberlere ilişkin soruya, “Sayın Putin’in ziyareti önceden aslında planlanmış bir ziyaretti. Şimdi bu ziyarette bazı konuları tekrar görüşme imkanı olacak” cevabını vermişti.

DW,Reuters / CÖ,ET

DW Türkçe’ye VPN ile nasıl ulaşabilirim?

Kaynak:https://www.dw.com/tr/kremlinden-putinin-t%C3%BCrkiye-ziyaretiyle-ilgili-a%C3%A7%C4%B1klama/a-68184647

REKLAM ALANI