MTA diri fay hattı haritası yeniden güncellendi… İşte deprem bölgesi fay hattı bölgeleri… Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Merak edilen sorunun yanıtı

Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusu 25 Ocak tarihinde, Malatya’da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremle yeniden gündeme geldi. AFAD verilerine göre Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem 13,93 kilometre derinlikte gerçekleşti. MTA diri fay hattı haritası 2024 yılı güncel verileri merak eden vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda MTA diri fay hattı haritası yeniden güncellendi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı tespit edildi. İşte MTA güncel diri fay hattı haritası 2024!

MTA diri fay hattı haritası yeniden güncellendi… İşte deprem bölgesi fay hattı bölgeleri… Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Merak edilen sorunun yanıtı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.02.2024

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hattı haritası deprem riski taşıyan illerle ilgili bilgileri içeriyor. Türkiye, deprem açısından oldukça tehlikeli ve riskli ülkelerden birisi konumunda yer alıyor. Sürekli meydana gelen depremler hem risk oluşturuyor hem de zaman zaman vatandaşları korkutabiliyor. 25 Ocak Perşembe günü Malatya’da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep gibi illerde de hissedildi. İşte MTA diri fay haritasına göre en riskli iller!

MTA DİRİ FAY HARİTASI 2024

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Türkiye’deki en riskli deprem bölgelerinin yer aldığı diri fay hattı haritasını güncelledi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt oldu.

MTA DEPREM RİSK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

MTA DİRİ FAY HARİTASINA GÖRE BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Haritaya göre bu iller şöyle: İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

YENİLENMİŞ DİRİ FAY HARİTASINA GÖRE İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İkinci derecen riskli illerse şöyle: Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum.

TÜRKİYE MTA DİRİ FAY HARİTASINA GÖRE ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Haritada üçüncü dereceden riskli iller şöyle aktarıldı: Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu’yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

MTA YENİLENMİŞ DİRİ FAY HARİTASINA GÖRE EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

Yaşadıkları şehir ve ilçelerde fay hattı olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden AFAD tarafından hazırlanmış fay hattı haritasını görüntüleyebilirler. Fay haritası sorgulama işlemi T.C. kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştirilmektedir.

FAY HARİTASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/bilgi/galeri-mta-diri-fay-hatti-haritasi-yeniden-guncellendi-iste-deprem-bolgesi-fay-hatti-bolgeleri-evimin-altindan-fay-hatti-geciyor-mu-merak-edilen-sorunun-yaniti-42398067

REKLAM ALANI