Çocuk istismarcılarına operasyon: 35 gözaltı

20 ilde Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-16” Operasyonlarında 35 şüpheli yakalandı.

Çocuk istismarcılarına operasyon: 35 gözaltı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.01.2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımla ‘çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele’ kapsamında gerçekleşen operasyonun detayları duyuruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında; Ankara merkezli Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Sosyal medya uygulamaları üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu, çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği ve sosyal medya platformlarında çocuk istismarı görüntülerinin paylaşıldığı tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

21 DOLANDIRICI YAKALANDI

Ayrıca Bakan Yerlikaya internet dolandırıcılarına ilişkin operasyonun da detaylarını paylaştı: 2 Ayrı Merkezli olarak düzenlenen Sibergöz-17 operasyonları kapsamında; Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarına yönelik İstanbul merkezli 10 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 35 şüpheli; Nitelikli Dolandırıcılık suçuna yönelik Mersin merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda ise 21 şüpheli yakalandı.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/cocuk-istismarcilarina-operasyon-35-gozalti-p17563

REKLAM ALANI