Poğaçalarıyla Ünlü Olan Pastane Zinciri İflas Etti! Şubat Ayına Kadar Tüm Şubeleri Kapatılacak

Almanya’nın önde gelen fırın zincirlerinden biri olan Lila Bäcker, mali sıkıntılarla boğuşarak iflas etti. 2019’da zorlu bir döneme giren şirket, devlet destekleriyle ayakta kalmaya çalışsa da 2023’te iflas etmek zorunda kaldı. Lila Bäcker, 160 …

Poğaçalarıyla Ünlü Olan Pastane Zinciri İflas Etti! Şubat Ayına Kadar Tüm Şubeleri Kapatılacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.01.2024

Almanya’nın önde gelen fırın zincirlerinden biri olan Lila Bäcker, mali sıkıntılarla boğuşarak iflas etti. 2019’da zorlu bir döneme giren şirket, devlet destekleriyle ayakta kalmaya çalışsa da 2023’te iflas etmek zorunda kaldı. Lila Bäcker, 160 şubesini kapatma kararı alarak 900 çalışanını işten çıkarmak durumunda kaldı. Pasewalk’taki lojistik, yönetim ve üretim birimleri de etkilendi. Almanya’nın önde gelen fırın zincirlerinden biri olarak bilinen Lila Bäcker, 2.500 çalışanı ve 400 mağazasıyla dikkat çekiyordu. Ancak alınan iflas kararı, şirketin sektördeki varlığını sonlandırarak tarihe karışmasına neden oldu.

Yeniçağ’ın haberine göre; Almanya’nın tanınmış pastane zinciri Lila Bäcker iflas etti. Şirket, kurtuluş bulamayarak son 160 şubesini kapatma ve 900 çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

Almanya’nın öne çıkan fırın zincirlerinden Lila Bäcker, 2019’da mali sıkıntıya girdi ve iflas koruması talep etti. Devletin desteğiyle ayakta kalmaya çalışan firma, 2023’te son yatırımcısını kaybederek iflasını açıklamak zorunda kaldı.

Şirket, faaliyet gösterdiği dört eyaletteki 160 şubesini kapatma kararı alarak aynı zamanda Pasewalk’taki lojistik, yönetim ve üretim birimlerini de etkiledi. Şirketin resmi açıklamasına göre, bu durum 900 çalışanın işsiz kalmasına neden oldu.

Lila Bäcker, 2.500 çalışanı ve 400 mağazasıyla Almanya’nın önde gelen fırın zincirlerinden biriydi. Şirket, 2019’da Schwerin’den aldığı devlet garantisiyle 270 mağaza ve 2.100 çalışanını korumayı başarmıştı. Ancak 2023’te öz yönetimde iflas sürecine giren firma, Aralık ayında son umudunu da yitirdi. İflas işlemleri resmen 1 Ocak’ta başladı. Şirket, başlangıçta 230 şubeyi kapatmayı planlamıştı ancak son kararla birlikte sadece ilgi çekici konumlardaki 160 şube ve kafe kapanacak, Lila Bäcker’in serüveni noktalanacak.

Kaynak:https://halktv.com.tr/ekonomi/pogacalariyla-unlu-olan-pastane-zinciri-iflas-etti-subat-ayina-kadar-tum-800319h

REKLAM ALANI