Uçuş öncesinde bunlara dikkat edin

Bir güvenlik uzmanı, tatile giderken yanınıza neden renkli bir bavul almamanız gerektiğini açıkladı.

Uçuş öncesinde bunlara dikkat edin
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.01.2024

Eğer halihazırda sahip olduğunuz valiz ekstra renkli ise yeni bir bagaj almayı düşünebilirsiniz. Bir uzman, göz alıcı renkteki valizlerin dikkatleri üzerinize olumsuz anlamda çekebileceğini ortaya çıkardı.

Get Licensed’ın CEO’su ve güvenlik uzmanı Shahzad Ali, “Yeni ve renkli bir valiz daha şık görünse de, yalnızca sizin için çekici olmaz. Kalabalığın arasından sıyrılmamak için, daha sıradan görünen ve mümkünse yıpranmış bir valiz ve bununla birlikte yüksek kaliteli bir asma kilit seçmek en iyisidir.”

“Bu, eşyalarınızı güvende tutmada büyük bir fark yaratabilir. Bagajınızın başkasının bagajıyla karıştırılmasını önlemek için şerit veya çıkartma gibi bir tanımlayıcı ekleyebilirsiniz.” dedi.

Express’in haberine göre, güvenlik uzmanının bagajınızı güvende tutmanız için başka tavsiyeleri de var.

İşte Ali’nin sözylediklerine uçarken güvende kalmanın yolları…

UÇMADAN ÖNCE EŞYALARINIZI DÜZENLEYİN

Uzman, “Paketleme yaparken eşyalarınızı üç kategoriye ayırın: son derece değerli (belgeler, kredi kartları, cep telefonları ve büyük miktarda nakit gibi), değerli (mücevher ve diğer pahalı eşyalar gibi) ve daha az değerli (örneğin giysiler ve kişisel bakım ürünleri).”

“Havaalanında çok sık kullanılması gerekmeyen birinci sıradaki değerli eşyalar, varış noktanıza ulaşana kadar her zaman vücudunuzun yakınında kalacak bir para kemerine yerleştirilmelidir.”

“Havaalanında kullanılması gerekenler, her zaman önünüzde duracak küçük bir el çantasına veya bel çantasına konulmalı. Artık ihtiyaç duyulmadığında bu eşyalar para kemerine yerleştirilmelidir. Dizüstü bilgisayarlar veya tabletler gibi daha büyük değerli eşyalar da el bagajınıza yerleştirilebilir.” dedi.

DEĞERLİ EŞYALARINIZI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

Ali ayrıca, “Bu çok açık görünebilir, ancak havaalanında dikkat edilmesi gereken o kadar çok şey var ki, insanların her şeyin kontrol altında olmadığını düşünmesi yaygındır.”

“Tüm eşyaların arkanıza değil önünüze yerleştirildiğinden emin olun. Kaybolması durumunda kullanışlı olabileceğinden, kayıtlı bagajınız için bir takip cihazı almayı düşünebilirsiniz” dedi.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/ucus-oncesinde-bunlara-dikkat-edin-p16884

REKLAM ALANI