İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ne zaman, saat kaçta uzaya gidecek? Uzay yolculuğu nereden izlenecek?

Ocak 2024’te fırlatılması planlanan ve yaklaşık 14 gün sürmesi beklenen uçuş, Axiom Space tarafından gerçekleştirilecek ve bir Crew Dragon uzay aracı kullanılacak.Uzay aracı Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde bulunan Fırlatma Kompleksi 39A’dan …

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ne zaman, saat kaçta uzaya gidecek? Uzay yolculuğu nereden izlenecek?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.01.2024

Ocak 2024’te fırlatılması planlanan ve yaklaşık 14 gün sürmesi beklenen uçuş, Axiom Space tarafından gerçekleştirilecek ve bir Crew Dragon uzay aracı kullanılacak.

Uzay aracı Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde bulunan Fırlatma Kompleksi 39A’dan kalkacak. Oradan Uluslararası Uzay İstasyonu’na uçacak. Görev tamamlandığında okyanusa düşecek.

Türk astronot Alper Gezeravcı ne zaman, saat kaçta uzaya gidecek?

17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece TSİ 01.11’de başlayacak.

Nereden izlenecek?

Fırlatma töreni, 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 23.00’ten itibaren Kızılay ile Taksim’deki planetaryumlardan da takip edilebilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından İstanbul ve Ankara’daki meydanlara “dome çadır” adı verilen dev kubbeli planetaryumlar kuruldu.

Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden canlı izlenecek.

Fırlatma töreni, sadece meydanlara kurulan planetaryumlarda değil, bilim merkezlerinde de izlenebilecek. Bu merkezlerde atölye çalışmalarından uzay filmleri gösterimine kadar birçok programa yer verilecek.

Fırlatma töreni, Konya Bilim Merkezi, Bursa GUHEM, Bilim Üsküdar, Antalya Bilim Merkezi, Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Aksaray Bilim Merkezi, Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ile Kayseri Bilim Merkezi’nden izlenebilecek.

Kaynak:https://halktv.com.tr/gundem/ilk-turk-astronot-alper-gezeravci-ne-zaman-saat-kacta-uzaya-gidecek-uzay-798363h

REKLAM ALANI