BİLSEM sınavı 2024 ne zaman yapılacak? | MEB BİLSEM başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? İşte başvuru tarihleri!

BİLSEM sınavı ve başvuru tarihleri 2024 MEB başvuru kılavuzu ile belli oldu. Özel yetenekli öğrencilerin katılım sağlayacağı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavında öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 8-19 Ocak 2024 arasında gerçekleştirilecek. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek. 2024 yılında düzenlenecek olan BİLSEM sınavı için başvuruları sonrası öğrenciler, grup tarama ve bireysel değerlendirme aşamalarına katılacak. Peki, BİLSEM sınavı 2024 ne zaman yapılacak? BİLSEM başvuruları ne zaman nasıl yapılır? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.

BİLSEM sınavı 2024 ne zaman yapılacak? | MEB BİLSEM başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? İşte başvuru tarihleri!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.01.2024

BİLSEM sınavı kılavuzu ile sınav ve başvuru tarihleri açıklandı. BİLSEM başvuru, ön değerlendirme ve sonuç tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan takvimde yer aldı. Açıklamaya göre, Örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli öğrencilerin her yıl katıldığı BİLSEM sınavı uygulamaları 26 Mayıs- 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. İşte, BİLSEM sınavı ne zaman 2024? sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.

BİLSEM TAKVİMİ YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı takviminde yer alan bilgilere göre öğrencilerin bireysel değerlendirme uygulamaları 26 Mayıs- 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 31 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek.

BİLSEM 2024 KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ADAY GÖSTERME SÜRECİ OKUL KOMİSYONLARINCA YÜRÜTÜLECEK

Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanları için kılavuzda belirtilen gözlem formları doldurularak başlayan aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Okul yönlendirme komisyonu; okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacak.

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ EN FAZLA YÜZDE 20’Sİ ADAY GÖSTERİLEBİLECEK

Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20’si aday gösterilebilecek.

Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/bilgi/galeri-bilsem-sinavi-2024-ne-zaman-yapilacak-meb-bilsem-basvurulari-ne-zaman-nasil-yapilir-iste-basvuru-tarihleri-42390019

REKLAM ALANI