Dev otomotiv firmaları önümüzdeki yıl ABD’de hem elektrikli hem hibrit SUV’larla yarışacak

Büyük otomotiv firmaları 2024’te en ucuzunda en pahalısına, elektriklisinden hibritine, sadesinden ultra lüksüne kadar birçok yeni modeli ABD piyasasında satışa çıkaracak.

Dev otomotiv firmaları önümüzdeki yıl ABD’de hem elektrikli hem hibrit SUV’larla yarışacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.12.2023

Önümüzdeki yıl bazı yeni, gerçekten uygun fiyatlı elektrikli araçların yanı sıra ultra zenginler için birkaç ilginç seçeneğin tanıtılmasına tanık olacağız.

ABD merkezli CNN yeni yılla birlikte piyasaya çıkacak yeni modelleri derledi.

CHEVROLET EQUİNOX EV

Piyasada halihazırda çok sayıda elektrikli SUV varken, Equinox EV’yi öne çıkaracak olan şey fiyatı olacaktır. 30 bin dolarlık fiyatıyla alınabilecek en ucuz elektrikli araçlardan biri olacak.

Bu sadece gaz motoru batarya paketleri ile değiştirilmiş bir Equinox olmayacak. Tamamen farklı bir SUV olacak. Başlangıç fiyatı, tam şarjla 250 mil sürüş menziline sahip, sade, önden çekişli bir versiyon için olacak. Dört tekerlekten çekişli ve daha uzun sürüş menzilli modeller de olacak.

VOLVO EX30

EX30 sadece ucuz bir elektrikli Volvo olmayacak. En ucuz Volvo modeli olacak.

Tek motorlu arkadan çekişli bir versiyonu 35 bin dolar olacak. Dört tekerlekten çekişli ve daha fazla özelliğe sahip olanlar elbette daha pahalı olacak. Yine de EX30 piyasadaki en uygun fiyatlı elektrikliler arasında olacak. En ucuz versiyonu bile tahmini 275 mil menzil sunacak. Volvo tasarımcıları bu küçük SUV için akıllıca ve son derece esnek iç depolama alanları tasarladı.

VOLKSWAGEN ID. BUZZ

VW ID.Buzz Avrupa’da zaten mevcut, ancak Amerikalılar bu retro tarzı minibüsün daha fazla alana ve aracın yedi yolcuya kadar sığmasına izin veren standart bir üçüncü koltuk sırasına sahip özel bir ekstra büyük versiyonuna sahip olacaklar.

330 beygir gücüne kadar güç üretebilen elektrikli motorlara sahip dört tekerlekten çekişli versiyonu da olacak.

CADİLLAC CELESTİQ

General Motors, Equinox EV ile elektrikli araçları daha uygun fiyatlı hale getirirken, yeni Cadillac Celestiq tamamen başka bir konu. Bu kişiye özel el yapımı elektrikli aracın fiyatları yaklaşık 300 bin dolardan başlıyor, yani en ucuz Equinox EV’nin on katı, ancak bu sadece başlangıç. Celestiq müşterinin isteğine göre özelleştirilebiliyor.

Bu, GM’nin Cadillac’ın 1950’lerdeki üst düzey modellerinin Rolls-Royce fiyatlarına yakın bir fiyata sahip olduğu dönemdeki ihtişamını yeniden yakalama girişimidir.

TOYOTA LAND CRUİSER

Toyota Land Cruiser, yaklaşık üç yıl sonra ABD pazarına geri dönüyor. Ancak çok farklı bir biçimde geri dönüyor. Bu kez, Jeep Wrangler ve Ford Bronco ile doğrudan rekabet eden daha küçük retro tarzda bir SUV ile. Klasik görünümüne rağmen yeni Land Cruiser, 326 beygir gücüne kadar güç üretmek için bir gaz motoru ve bir elektrik motorunun bir araya getirilmesiyle, hibrit olarak satışa sunulacak. Başlangıç fiyatının 55 bin dolar olması bekleniyor.

FERRARİ PUROSANGUE

Ferrari, Purosangue’yi SUV olarak adlandırmıyor. Çünkü bu aracın arazi sürüş kabiliyeti gibi bir iddiası yok. Ancak SUV sürücülerinin sevdiği yüksek oturma pozisyonuna sahip. Ayrıca dört kapısı var. Ancak klasik Ferrari spor otomobil görünümünü korumak için arkadakiler gizlenmiş.

715 beygir gücünde bir V12 motordan güç alan Purosangue, Ferrari’nin bu uzun gövde stiliyle bile ünlü olduğu viraj alma yeteneklerini korumaya yardımcı olmak için sofistike bir süspansiyon sistemine sahip. Fiyatlar yaklaşık 400 bin dolardan başlıyor.

RAM 1500 RAMCHARGER

Ram 1500 Rev ve Ramcharger önümüzdeki yılın sonlarında satışa sunulacak. Rev, Ram markasının ilk tamamen elektrikli pikabı. Yeniden şarj edilmeye ihtiyaç duymadan 500 mile kadar sürüş menzili ile satışa sunulacak.

Ram 1500 Ramcharger bir plug-in hibrid. Güçlü bataryalara ve elektrik motorlarına ek olarak 6 silindirli bir gaz motoruna sahip. Ancak gaz motoruna ihtiyaç duymadan batarya gücüyle 145 mil kadar gidebilir. Bu, çoğu plug-in hibridin başarabileceğinden daha çok menzil. Ayrıca, çoğu plug-in hibritin yapamadığı şekilde bataryalarını hızlı bir şekilde doldurmak için hızlı şarj cihazlarını kullanabiliyor. Tamamen elektrikli bir araç gibi kullanılabilecek.

HONDA PROLOGUE

Prologue, Honda’nın ilk gerçek ana akım EV modeli olacak. GM’nin Ultium EV teknolojisi kullanılarak üretilecek, dolayısıyla temel mühendisliğinin çoğunu Chevrolet Equinox ile paylaşacak.

Asıl soru, başka bir şirketin mühendisliğiyle yola çıkan Honda’nın, kalabalık bir elektrikli orta boy SUV alanında alıcıları cezbedecek kadar öne çıkan bir şey yapıp yapamayacağı. Ancak Honda markasının tüketiciler nezdinde ciddi bir ağırlığı var. Prologue’un fiyatının 50 bin dolar olması bekleniyor.

patronlardunyasi.com

Kaynak:http://www.patronlardunyasi.com/haber/dev-otomotiv-firmalari-onumuzdeki-yil-abd-de-hem-elektrikli-hem-hibrit-suv-larla-yarisacak/301121

REKLAM ALANI